IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2024, 15:26   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Psikanalizle İlgili Düşünceleri Nedir? Ne Değildir?





Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Psikanalizle İlgili Düşünceleri Nedir? Ne Değildir?

Dünya genelinde 1910 yılında Uluslararası Psikanaliz Derneği (IPA) kurulmasından sonra, psikanaliz toplulukları, eğitim enstitüleri ve kliniklerden oluşan uluslararası bir ağ kuruldu ve I. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra faaliyetlerini koordine etmek ve klinik ve teorik konularda bildiriler sunmak için bir forum olarak iki yılda bir düzenli bir Kongre programı başladı. Abraham ve Eitingon, 1910'da Berlin Psikanaliz Derneği'ni, ardından 1920'de Berlin Psikanaliz Enstitüsü'nü ve Poliklinik'i kurdular. Poliklinik'in ücretsiz tedavi ve çocuk tahlili konusundaki yenilikleri ve Berlin Enstitüsü'nün psikanaliz eğitimini standartlaştırması, daha geniş psikanaliz hareketi üzerinde büyük bir etkiye sahip oldu. 1927'de Ernst Simmel, Berlin'in eteklerinde Schloss Tegel Sanatoryumu'nu kurdu ve kurumsal bir çerçevede psikanalitik tedavi sağlayan ilk kuruluş oldu. Freud, faaliyetlerini finanse etmek için bir fon oluşturdu ve mimar oğlu Ernst, binayı yenilemek için görevlendirildi. Ekonomik nedenlerden dolayı 1931'de kapanmak zorunda kaldı.

1910 Moskova Psikanaliz Derneği, 1922'de Rus Psikanaliz Derneği ve Enstitüsü oldu. Freud'un Rus takipçileri, Brill'in İngilizce baskısından dokuz yıl önce ortaya çıkan Rüyaların Yorumu'nun 1904 Rusça çevirisi olan çalışmalarının çevirilerinden ilk yararlananlardı. Rusya Enstitüsü, Freud'un eserlerinin çevirilerinin yayınlanması da dahil olmak üzere faaliyetleri için devlet desteği alma konusunda benzersizdi. Joseph Stalin'in iktidara geldiği 1924'te destek aniden iptal edildi ve ardından psikanaliz ideolojik gerekçelerle kınandı. 1911'de Amerikan Psikanaliz Derneği'nin kurulmasına yardım ettikten sonra, Ernest Jones 1913'te Kanada'dan İngiltere'ye döndü ve Londra Psikanaliz Derneği'ni kurdu. 1919'da bu örgütü feshetti ve çekirdek üyeliği Jungcu taraftarlardan arındırılarak, 1944'e kadar başkanlığını yapan İngiliz Psikanaliz Derneği'ni kurdu. Psikanaliz Enstitüsü 1924'te kuruldu ve Londra Psikanaliz Kliniği 1926'da Jones'un direktörlüğünde kuruldu. Viyana Ambulatoryumu (Klinik) 1922'de, Viyana Psikanaliz Enstitüsü ise 1924'te Helene Deutsch'un başkanlığında kuruldu. [105] Ferenczi, 1913'te Budapeşte Psikanaliz Enstitüsü'nü ve 1929'da bir kliniği kurdu.

İsviçre'de (1919), Fransa'da (1926), İtalya'da (1932), Hollanda'da (1933), Norveç'te (1933) ve Filistin'de (Kudüs, 1933) Adolf Hitler'in iktidara gelmesinden sonra Berlin'den kaçan Eitingon tarafından psikanaliz toplulukları ve enstitüleri kuruldu. New York Psikanaliz Enstitüsü 1931'de kuruldu. 1922 Berlin Kongresi, Freud'un katıldığı son kongreydi. Bu zamana kadar, kanserli çenesinde geçirdiği bir dizi ameliyat sonucunda ihtiyaç duyduğu protez cihaz nedeniyle konuşması ciddi şekilde bozulmuştu. Başlıca takipçileriyle düzenli yazışmalar ve katılmaya devam ettiği Gizli Komite'nin sirküler mektupları ve toplantıları aracılığıyla gelişmeleri takip etti. Komite 1927 yılına kadar çalışmaya devam etti ve bu zamana kadar Uluslararası Eğitim Komisyonu'nun kurulması gibi IPA içindeki kurumsal gelişmeler, psikanalitik teori ve pratiğin aktarılmasıyla ilgili endişeleri giderdi. Bununla birlikte, meslekten olmayan analiz konusunda önemli farklılıklar vardı - yani tıbbi olarak nitelikli olmayan adayların psikanalitik eğitim için kabulü. Freud, 1926'da “The Question of Lay Analysis” de lehine davasını ortaya koydu. Mesleki standartlar ve dava riski konusundaki endişelerini dile getiren Amerikan toplumları tarafından kararlı bir şekilde karşı çıktı. Çocuk analistler ise muaf oldu. Bu endişeler bazı Avrupalı meslektaşları tarafından da paylaşıldı. Sonunda, toplumlara adaylık kriterlerini belirlemede özerklik tanıyan bir anlaşmaya varıldı. 1930'da Freud, psikolojiye ve Alman edebi kültürüne yaptığı katkılardan dolayı Goethe Ödülü'nü aldı.
KAYNAK: PSİKOLOJİ TARİHİ
(İNGİLİZCEDEN TÜRKÇEYE ÇEVRİLMİŞTİR.)




__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Psikolojiye Etkisi Nedir? Ne Değildir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:16
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Psikolojiyle İlgili Kitapları Nedir? Ne Değildir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:16
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Psikolojiyle İlgili İlk Düşünceleri Nedir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:16
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Psikolojiyle İlgili Düşünsel Kaynakları Nedir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:16
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Akademik Kariyeri Nedir? Ne Değildir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:16