IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2012, 19:25   #1
Çevrimdışı
Şadok Reçeli


-- Sponsor Baglantı --




Malzemeler
1 adet şadok(kuru greyfurt,yöresel adı)
250 gr şeker
1,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
18-20 adet kürdan
1 çimdik şadok rende artığı
Servis için,kaymak
Hazırlanışı
Kabukları meyveden ayırmak için,portakal soyar gibi kesin.6 dilime ayırın,her bir yaprağı rendenin ince kısmıyla,beyazlarına ulaşacak kadar rendeleyin(bu aşamade el ayarınızın beceriye sahip olması gerekiyor,beyaz ve sarı dış kabuk arası rendeleme gerekiyor)
Her bir dilimi,2-3 parçaya boyuna kesip,küçültün.Kaynar suda 15 dk kadar haşlayın.Soğuk sudan geçirin.Soğumuş dilimleri,kıvırarak kürdanla sabitleyin.
Pişirme tencerenize su,şeker ve bir çimdik şadok rende artığını alın.Isıtarak şekeri eritin,karışımınız kaynamaya yakın kürdanla sabitlediğiniz kabukları tencereye alın.
20-25 dk şıranız suyu çekinceye kadar pişirin.Ateşten almaya yakın limon suyunu ekleyin.
Serviste, soğumuş reçelinizi kaymakla servis yapın
Şadok,bir tür turunçgil.Yaşadığım yörede yeni üretimine başlandı.Turunçgil reçel severler için yeni bir alternatif üretmek adına reçelini(yada tatlısını) denedim.Tarif,orjinaldir. Şadok ile ilgili detaylı bilgi için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.
Turunç reçelinin yapımı gibi,2-3 gün tatlandırmaya gerek yok.Ancak rende esnasında ince dengeyi tutturmak önemli.İç meyve , son derece sulu keseciklerle dolu,tatlı ekşimsi.Zevkle tüketebilirsiniz.




Malzemeler
1 adet şadok(kuru greyfurt,yöresel adı)
250 gr şeker
1,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
18-20 adet kürdan
1 çimdik şadok rende artığı
Servis için,kaymak
Hazırlanışı
Kabukları meyveden ayırmak için,portakal soyar gibi kesin.6 dilime ayırın,her bir yaprağı rendenin ince kısmıyla,beyazlarına ulaşacak kadar rendeleyin(bu aşamade el ayarınızın beceriye sahip olması gerekiyor,beyaz ve sarı dış kabuk arası rendeleme gerekiyor)
Her bir dilimi,2-3 parçaya boyuna kesip,küçültün.Kaynar suda 15 dk kadar haşlayın.Soğuk sudan geçirin.Soğumuş dilimleri,kıvırarak kürdanla sabitleyin.
Pişirme tencerenize su,şeker ve bir çimdik şadok rende artığını alın.Isıtarak şekeri eritin,karışımınız kaynamaya yakın kürdanla sabitlediğiniz kabukları tencereye alın.
20-25 dk şıranız suyu çekinceye kadar pişirin.Ateşten almaya yakın limon suyunu ekleyin.
Serviste, soğumuş reçelinizi kaymakla servis yapın
Şadok,bir tür turunçgil.Yaşadığım yörede yeni üretimine başlandı.Turunçgil reçel severler için yeni bir alternatif üretmek adına reçelini(yada tatlısını) denedim.Tarif,orjinaldir. Şadok ile ilgili detaylı bilgi için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.
Turunç reçelinin yapımı gibi,2-3 gün tatlandırmaya gerek yok.Ancak rende esnasında ince dengeyi tutturmak önemli.İç meyve , son derece sulu keseciklerle dolu,tatlı ekşimsi.Zevkle tüketebilirsiniz.


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
reçeli, şadok, şadok reçeli malzemeleri, şadok reçeli tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İncir Reçeli N999 Reçel Tarifleri 3 19 Mayıs 2013 13:18
Gül Reçeli N999 Reçel Tarifleri 1 18 Mayıs 2013 23:15
Zambak Reçeli N999 Reçel Tarifleri 0 27 Mart 2012 18:06
Mürver Çiçeği Reçeli N999 Reçel Tarifleri 0 27 Mart 2012 18:01
Patlıcan reçeli (antalya) Sır Reçel Tarifleri 3 23 Ekim 2010 16:49