IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 17:45   #1
Çevrimdışı
Çam Fıstıklı Üzüm Reçeli


-- Sponsor Baglantı --


Çam Fıstıklı Üzüm Reçeli Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:
1 kg yeşil üzüm
2-3 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
750 g toz şeker


Hazırlanışı:
Üzümleri bir tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı üzümlerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.
Öneri: Arzu ettiğiniz miktarda çam fıstıklarını yağsız tavada kısık ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Servis sırasında üzüm reçeline hazırladığınız çam fıstıklarını ekleyip karıştırın.
Not: Reçelinizi 1 kg sultaniye çekirdeksiz üzüm ile de hazırlayabilirsiniz.



Çam Fıstıklı Üzüm Reçeli Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:
1 kg yeşil üzüm
2-3 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
750 g toz şeker


Hazırlanışı:
Üzümleri bir tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı üzümlerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.
Öneri: Arzu ettiğiniz miktarda çam fıstıklarını yağsız tavada kısık ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Servis sırasında üzüm reçeline hazırladığınız çam fıstıklarını ekleyip karıştırın.
Not: Reçelinizi 1 kg sultaniye çekirdeksiz üzüm ile de hazırlayabilirsiniz.



  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cam, üzüm

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üzüm Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 19 Mayıs 2013 13:20
Fıstıklı Üzüm Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:27
Fıstıklı Portakal Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:11