IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 17:53   #1
Çevrimdışı
Yeşil İncir Reçeli


-- Sponsor Baglantı --


Yeşil İncir Reçeli Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:
250 g dış kabuğu soyulmuş reçellik yeşil incir
700 ml (7 çay bardağı) su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

Hazırlanışı:
İncirleri 2x2 cm boyutlarında kesin ve bir tencereye alın. Üzerlerini kapatacak kadar su doldurup 10 dakika kaynatın. Süre sonunda süzgüye alın, iyice süzülmesi için 10 dakika bekletin. Daha sonra tencereye alıp 7 çay bardağı suyu ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da incirlerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.

Not: Yeşil incir elleri tahriş edebilir, bu nedenle ayıklarken eldiven kullanın.
Yeşil İncir Reçeli Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:
250 g dış kabuğu soyulmuş reçellik yeşil incir
700 ml (7 çay bardağı) su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

Hazırlanışı:
İncirleri 2x2 cm boyutlarında kesin ve bir tencereye alın. Üzerlerini kapatacak kadar su doldurup 10 dakika kaynatın. Süre sonunda süzgüye alın, iyice süzülmesi için 10 dakika bekletin. Daha sonra tencereye alıp 7 çay bardağı suyu ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da incirlerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.

Not: Yeşil incir elleri tahriş edebilir, bu nedenle ayıklarken eldiven kullanın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
reçeli, yeşil, İncir

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İncir Reçeli N999 Reçel Tarifleri 3 19 Mayıs 2013 13:18
Yeşil domates-Koruk-Arnavut Biberi Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:20
Taze İncir Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:19
İncir ve İncir Sütünün Faydaları Liaaa Alternatif Tıp 0 22 Mart 2012 16:02
İncir Reçeli | PauL | PauL Sinema Dünyası 6 28 Eylül 2011 15:27