IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 17:58   #1
Çevrimdışı
Naneli Elma Reçeli


-- Sponsor Baglantı --


Naneli Elma Reçeli Tarifi







[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler:
500 g kabuğu ve çekirdekleri ayıklanmış armut
500 g kabuğu ve çekirdekleri ayıklanmış elma
2 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
3 dal taze nane

Hazırlanışı:
Elma ve armutları küçük küpler şeklinde doğrayın. Limon kabuğu rendeleri ile birlikte bir tencereye koyun. Üzerine 1 çay bardağı suyu ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelere ilave edip yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp dallarından ayıkladığınız nane yapraklarını ilave edin. Arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun ve metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın.
Naneli Elma Reçeli Tarifi







[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler:
500 g kabuğu ve çekirdekleri ayıklanmış armut
500 g kabuğu ve çekirdekleri ayıklanmış elma
2 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
3 dal taze nane

Hazırlanışı:
Elma ve armutları küçük küpler şeklinde doğrayın. Limon kabuğu rendeleri ile birlikte bir tencereye koyun. Üzerine 1 çay bardağı suyu ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelere ilave edip yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp dallarından ayıkladığınız nane yapraklarını ilave edin. Arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun ve metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
elma, naneli, reçeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuşburnu Elma Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 19 Mayıs 2013 17:48
Elma Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:39
Cevizli Elma Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:31
Kişnişli ve naneli sos Adrasteia Soslar 0 22 Ocak 2012 11:01
Naneli Poğaça YapraK Hamur İşleri 0 15 Şubat 2010 22:20