IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 18:23   #1
Çevrimdışı
Marmelat Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


-- Sponsor Baglantı --


Marmelat Yaparken.. Yapılışı
Marmelat yaparken...
Marmelat Nasıl Yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Marmelat yapılacak meyveler yıkanmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır. Daha sonra yumuşak meyveler kevgirden yada ezme makinesinden geçirilerek ezme haline getirilir. Sert meyveleri ise ezmeden önce yumuşayana kadar haşlamak gerekir. Marmelat için hazırlanan meyve ezmelerinin bir kg'sine yarım kg ile 1 kg arasında şeker konulabilir. Ancak şeker miktarı meyvenin cinsine, olgunluk ve tatlılık oranına göre farklılık gösterir. Meyve ezmesine şekeri iki seferde koymak şekerin ezmeye iyi karışmasını ve erimesini sağlar. Şeker ilave ettikten sonra ise marmeladın dibinin tutmaması için sürekli karıştırmak gerekir. Marmelatlara da reçel gibi ateşten indirmeden önce limon ya da limon tuzu eklemek gerekir. Marmelattan bir parçayı tabağa koyup soğuttuğunuzda tabak sağa sola sallandığında akmıyorsa kıvamını bulmuş demektir. Ayrıca bir kaşığa marmelat alıp soğuttuğunuzda kaşıktan parçalar halinde akmıyorsa kıvamı uygundur diyebiliriz.
Marmelat Yaparken.. Yapılışı
Marmelat yaparken...
Marmelat Nasıl Yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Marmelat yapılacak meyveler yıkanmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır. Daha sonra yumuşak meyveler kevgirden yada ezme makinesinden geçirilerek ezme haline getirilir. Sert meyveleri ise ezmeden önce yumuşayana kadar haşlamak gerekir. Marmelat için hazırlanan meyve ezmelerinin bir kg'sine yarım kg ile 1 kg arasında şeker konulabilir. Ancak şeker miktarı meyvenin cinsine, olgunluk ve tatlılık oranına göre farklılık gösterir. Meyve ezmesine şekeri iki seferde koymak şekerin ezmeye iyi karışmasını ve erimesini sağlar. Şeker ilave ettikten sonra ise marmeladın dibinin tutmaması için sürekli karıştırmak gerekir. Marmelatlara da reçel gibi ateşten indirmeden önce limon ya da limon tuzu eklemek gerekir. Marmelattan bir parçayı tabağa koyup soğuttuğunuzda tabak sağa sola sallandığında akmıyorsa kıvamını bulmuş demektir. Ayrıca bir kaşığa marmelat alıp soğuttuğunuzda kaşıktan parçalar halinde akmıyorsa kıvamı uygundur diyebiliriz.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dikkat, edilmesi, gerekenler, marmelat, yaparken

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Zen Saç Modelleri ve Bakımı 8 28 Şubat 2013 12:03
Güneşlenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Liaaa Sağlık Dersleri 0 07 Mayıs 2012 10:53
Diyette Dikkat Edilmesi Gerekenler Burce Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 23 Mart 2012 00:49
Rüyada dikkat edilmesi gerekenler limon Rüya Tabirleri 2 20 Eylül 2011 01:09
Güneşlenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 30 Nisan 2008 10:36