IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 11:56   #1
Çevrimdışı
Havuç Reçeli


-- Sponsor Baglantı --


Geleneksel reçel tatları yerine, farklı bir reçel tarifi denemek isteyenler için havuç reçeli ilginç bir seçenek olabilir. İşte tarifi…
Malzemeler

750 gram havuç
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet portakalın suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet kabuk tarçın
4 adet karanfil
1 tatlı kaşığı gül suyu (tercihe göre)
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Havuçları yıkayalım ve traşlayalım. Rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim. Geniş ve derin bir tencerenin içine rendelediğimiz havuçları alalım. Limon suyu ve gül suyu hariç tüm malzemeyi ilave edelim. Ocağın en küçük gözüne ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Arada bir bir tahta kaşık yardımı ile yavaş yavaş karıştıralım. Havuçlar iyice yumuşayana kadar reçelimizi kaynatalım.

En son limon suyu ve gül suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Reçelimizi kavanozlara doldurmadan önce kabuk tarçını ve karanfilleri içinden alalım. Kavanozlara doldurduğumuz reçelimizi serin bir yerde muhafaza edelim. Afiyet olsun…
Geleneksel reçel tatları yerine, farklı bir reçel tarifi denemek isteyenler için havuç reçeli ilginç bir seçenek olabilir. İşte tarifi…
Malzemeler

750 gram havuç
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet portakalın suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet kabuk tarçın
4 adet karanfil
1 tatlı kaşığı gül suyu (tercihe göre)
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Havuçları yıkayalım ve traşlayalım. Rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim. Geniş ve derin bir tencerenin içine rendelediğimiz havuçları alalım. Limon suyu ve gül suyu hariç tüm malzemeyi ilave edelim. Ocağın en küçük gözüne ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Arada bir bir tahta kaşık yardımı ile yavaş yavaş karıştıralım. Havuçlar iyice yumuşayana kadar reçelimizi kaynatalım.

En son limon suyu ve gül suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Reçelimizi kavanozlara doldurmadan önce kabuk tarçını ve karanfilleri içinden alalım. Kavanozlara doldurduğumuz reçelimizi serin bir yerde muhafaza edelim. Afiyet olsun…
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
havuc, reçeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süt Reçeli Lcia Reçel Tarifleri 0 02 Eylül 2014 21:31
Havuç suyu unutkanlığa birebir, Havuç Suyunun Faydaları Violent Alternatif Tıp 0 09 Şubat 2014 15:57
Dut reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:40
Gül Reçeli N999 Reçel Tarifleri 1 18 Mayıs 2013 23:15
Havuç ve Havuç Suyunun 10 Faydası Liaaa Sağlıklı Bakım Önerileri 0 03 Mayıs 2012 15:08