IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 09 Aralık 2018, 13:10   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nar Reçeli





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER:

3 buçuk bardak taze sıkılmış nar suyu

1 bardak nar taneleri

3 bardak toz şeker

1 adet limon

Not: 3 buçuk bardak nar suyu ve bir bardak nar tanesi için yaklaşık 2 buçuk kilo nar kullanmanız gerekir.

YAPILIŞI:

1. Bir adet büyük narı kenara ayırın ve diğer narların hepsinin suyunu sıkın. Nar suyunu sıkmak biraz zahmetli olabilir. Bu nedenle, birçok market ve mağazada satılan nar sıkma aparatlarından alabilir ve narların suyunu kolay bir şekilde sıkabilirsiniz. Eğer elinizde nar sıkma aleti yoksa narları tanelerinden ayırdıktan sonra süzgeçten geçirebilirsiniz. Ancak bu işlem epey vaktinizi alabilir.

2. Kenara ayırdığınız bir adet büyük narın tanelerini bir kasede bekletin.

3. Büyük bir tencere içerisine nar suyu ve toz şekeri koyun. Yüksek ısıda şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eriyerek, kaynama noktasına ulaşınca orta ateşte yarım saat boyunca nar suyunu kaynatın.

4. Şekerle harmanlanan nar suyu kaynadıkça üzerinde pembe köpükler oluşur. Bu köpükleri her defasında sıyırın.

5. Yarım saat kaynayan nar suyunun içerisine nar taneleri ve taze limon suyunu ilave edin.

6. Nar reçelinizi 10 dakika daha kaynatın.

7. Buzdolabında beklettiğiniz soğuk bir çay tabağı içerisine reçelden bir çay kaşığı damlatın. Ardından parmağınızla tabaktaki reçeli bastırın. Eğer pişen nar reçeliniz yayılmıyorsa ve koyu jölemsi bir kıvama sahipse, reçeliniz kavanoza doldurmaya hazır demektir.

8. Reçelinizin pişip pişmediğini test ettiğinizde hala sulu bir kıvamdaysa ve tabakta yayılıyorsa, bir süre daha reçelinizi kaynamaya bırakın. Reçeliniz tam koyu kıvama ulaşınca ocaktan alın.

9. Reçel pişmeden 10 dakika önce kaynamış suda bekletilen ve ardından kurulanan sıcak kavanozun içerisine reçelinizi ocaktan alır almaz dökün.

10. Yine, kaynamış suda bekletilen yeni kavanoz kapağını kurulayıp reçel kavanozunun ağzınızı sıkıca kaparak mühürleyin. Bu sayede reçeliniz hava almaz ve aylarda tazeliğini korur.

11. Reçelin kapağını kapattıktan sonra ters çevirin ve 24 saat bu şekilde bekletin.

13. Hazırlamış olduğunuz nar reçelini ertesi gün serin, kuru ve karanlık bir ortama alarak ya da buzdolabına koyarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nar, reçeli, yemek tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bal Kabağı Reçeli Seyra Reçel Tarifleri 0 13 Ekim 2014 22:40
Süt Reçeli Lcia Reçel Tarifleri 0 02 Eylül 2014 21:31
Dut reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:40
Kiraz Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:17
Gül Reçeli N999 Reçel Tarifleri 1 18 Mayıs 2013 23:15