IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2014, 22:40   #1
Çevrimdışı
Bal Kabağı Reçeli


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

500 gram bal kabağı
750 gram toz şeker
1 litre su
1/2 adet limonun suyu
Kireç kaymağı için:

2,5 litre soğuk su
150 gram sönmemiş kireç


NASIL YAPILIR?

Kireç kaymağını hazırlamak için; soğuk su ile sönmemiş durumda satın aldığınız kireci derin bir tencerede karıştırın. Eriyen kireçli suyu 3 saat kadar durulmaya bırakın.
Sürenin sonunda suyun üzerinde oluşan ince tabakayı bir kaşık yardımıyla alın. Dibe çöken kireç ile suyu bulandırmamaya özen göstererek dikkatli bir şekilde başka yere süzün.
Büyük bir dilim halinde satın aldığınız bal kabağının çekirdeklerinin de bulunduğu iç kısmını ayıklayın. Kalın kabuğunu yeşili kalmayacak şekilde soyun ve kabakları durulayın.
Bol suda duruladığınız bal kabağını şekil vermek adına ucu tırtıklı bir bıçak yardımıyla küçük küpler halinde kesin. Elde ettiğiniz duru suda kabak parçalarını 4 saat kadar bekletin.
Özel olarak hazırladığınız suda bekleyen kabakları, bol su ile 3-4 kez yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için süzgeçte muhafaza edin.
Temiz bir tencereye reçel yapımında kullanacağınız su ve toz şekeri aktarın. İyice karıştırdıktan sonra tatlı şurubu halini alana kadar kaynatın.
Durulanmış kabakları, şuruba katın ve reçel kıvamını alana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın taze sıkılmış limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra reçeli ocaktan alın.
Oda sıcaklığında ılındıktan sonra temiz ve kaynatılmış cam kavanozlarda saklayıp, muhafaza edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

500 gram bal kabağı
750 gram toz şeker
1 litre su
1/2 adet limonun suyu
Kireç kaymağı için:

2,5 litre soğuk su
150 gram sönmemiş kireç


NASIL YAPILIR?

Kireç kaymağını hazırlamak için; soğuk su ile sönmemiş durumda satın aldığınız kireci derin bir tencerede karıştırın. Eriyen kireçli suyu 3 saat kadar durulmaya bırakın.
Sürenin sonunda suyun üzerinde oluşan ince tabakayı bir kaşık yardımıyla alın. Dibe çöken kireç ile suyu bulandırmamaya özen göstererek dikkatli bir şekilde başka yere süzün.
Büyük bir dilim halinde satın aldığınız bal kabağının çekirdeklerinin de bulunduğu iç kısmını ayıklayın. Kalın kabuğunu yeşili kalmayacak şekilde soyun ve kabakları durulayın.
Bol suda duruladığınız bal kabağını şekil vermek adına ucu tırtıklı bir bıçak yardımıyla küçük küpler halinde kesin. Elde ettiğiniz duru suda kabak parçalarını 4 saat kadar bekletin.
Özel olarak hazırladığınız suda bekleyen kabakları, bol su ile 3-4 kez yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için süzgeçte muhafaza edin.
Temiz bir tencereye reçel yapımında kullanacağınız su ve toz şekeri aktarın. İyice karıştırdıktan sonra tatlı şurubu halini alana kadar kaynatın.
Durulanmış kabakları, şuruba katın ve reçel kıvamını alana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın taze sıkılmış limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra reçeli ocaktan alın.
Oda sıcaklığında ılındıktan sonra temiz ve kaynatılmış cam kavanozlarda saklayıp, muhafaza edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
bal, kabağı, reçeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Su Kabağı Yemeği (Şanlıurfa) Cappy Yöresel Yemekler 0 04 Mayıs 2014 14:49
Bal Kabağı Tatlısı Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:30
Bal Kabağı Maskesi diShy Alternatif Tıp 0 06 Eylül 2012 17:17
Haylan kabağı reçeli (gaziantep) Sır Reçel Tarifleri 0 25 Ekim 2010 15:14
Zeytinyağlı Tava Kabağı YapraK Zeytinyağlılar 0 11 Ocak 2010 18:02