IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2020, 21:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç bakımıyla ilgili 15 yanlış bilgi




1. Sık sık kestirmek saçı uzatırSaçı sık sık kestirmenin daha hızlı uzamasına sebep olduğunu hiç duymadınız mı? Kestirmek saçı sağlıklı kılar ve ölü uçlardan kurtardığı için daha güzel gösterir ama uzamasına hiçbir katkıda bulunmaz. Saçlar diplerden uzar, uçlardan değil!

2. Aynı şampuanı kullanırsanız zamanla etkisini kaybederBu mit ortada o kadar çok söyleniyor ki hemen herkes inanmaya başladı. Şampuanlar zamanla etkisini kaybetmez ve sürekli şampuanınızı değiştirmek zorunda değilsiniz. Dikkat etmeniz gereken saçlarınız için en uygun olan ve aynı zamanda zevkinize de hitap eden ürün olmalıdır.

3. Beyaz saçları koparırsanız, daha fazlası çıkarBeyaz telleri koparmak, daha fazlasının çıkmasına sebep olmaz ama folikülü tahriş edebilir. Tahriş olmuş folikül ise saçların sağlığını yitirmesine sebep olur

4. Şampuanla, durula ve tekrar etSaçları bir kez şampuanlamak kesinlikle yeterlidir, tekrar etmenize gerek yok. Hatta tekrarlanan ritüel saçların yıpranmasına sebep olur.

5. Dipten uçlara doğru fırçalanmalıdırFırçalamak saçları açmak için iyi bir yoldur ve daha sağlıklı olmaları için sık sık tekrarlanmalıdır. Ama diplerden uçlara doğru fırçalamak pek çok kırılmaya sebebiyet verebilir, özellikle de saçlar ıslakken. Tam tersi uçlardan başlanıp yavaş yavaş köklere doğru gidilmelidir.

6. Güneş saç rengini açmak için sağlıklı bir yoldurEvet güneş ışınları saçları doğal yolla açar ama inanılanın aksine sağlıklı değildir çünkü çok hassas olan saç derisine zarar verebilir, folikülü yıpratır ve hatta saçları kurutur.

7. Belirli ürünler saç kırıklarını onarırBu noktada kırıklara tam olarak neyin sebep olduğu keşfedilmelidir. Saç sağlıksız mı, kırılgan mı, nemsiz mi? Böylece kurtarılıp kurtarılamayacağı da netleşir. Bahsi geçen ürünleri bundan sonra düzenli olarak kullanmak ise gelecekteki kırıkları önleyecektir.

8. Gecede 100 kere fırçalamak en iyisidirYaygın inanışın aksine saçlarınızı her gece 100 kere fırçalamak ne daha sağlıklı olmalarına ne de daha hızlı uzamalarına sebep olur. Saç fırçalamak sadece dolaşanları açmaya ve folikülü uyarmaya yarar. Doğal kıllardan yapılan fırçalar tercih edilmelidir.


9. Saçlar açık ve aşağı doğru salındığında uzaması hızlanırEski bir inançtır ve saç derisinin nefes alması sağlanacağı için uzamasının hızlanacağı iddia edilir. Ama bu doğru değil. Saçları serbest bırakmak daha çok karışıklığa ve saç yağının yüzle teması sonucu sivilcelenmeye sebep olacaktır. Gevşek bir at kuyruğu ya da topuz uyurken çok daha iyidir.

10. Hayvansal gıdalar saç için daha iyi protein kaynaklarıdırEt ve süt gibi hayvansal gıdaların saçların uzamasına ve daha sağlıklı olmasına bitkisel gıdalardan daha faydalı oldukları da sadece bir mittir. Üstelik sebzelerden alınacak protein cilt için de daha iyidir.

11. Saçlar bir noktadan sonra uzamazSaçın potansiyel uzunluğuna ulaştığında daha faza uzamayacağına dair de bir inanç bulunmaktadır. Halbuki özen gösterdiğinizde, iyi beslendiğinizde, yıpranmasını önlediğinizde saçlarınız siz ne kadar istiyorsanız o kadar uzayacaktır. Beslenmeniz saç sağlığı üzerinde çok etkilidir, bu yüzden besin açısından zengin gıdalar, temiz proteinler yemeli ve işlenmiş gıdalardan uzak durmalısınız.

12. Gri saçlar stresten oluşurHer ne kadar anneleriniz saçlarının sizin yüzünüzden beyazladığından yakınmayı sevseler de stres, saçların beyazlamasına sebep olmaz. Saçların ne zaman ve ne yoğunlukta beyazlayacağı genetik yapınız ve DNA'nızla ilgilidir.

13. Soğuk su saçlarınız için daha iyidirÇoğu saç stilisti bile bunu önerse de soğuk suyun saçlara daha iyi geldiği doğru değildir. Aşırı sıcak su olumsuz etkiler ama soğuk suyun saçlarınızın üzerinde olumlu etkisi yoktur. Ilık su en iyisidir.

14. Atkuyruğu kepeği önlerBu inanç saçları toplayınca daha az kepek döküleceği üzerine kurulmuş olsa gerek. Belki bu şekilde bakıldığında doğru olabilir ama kepeği önlemez, dökülmesini önler.

15. Gıdalardan yapılan formüller en iyi nemlendiricidirZeytinyağı, bira ya da mayonezin saçlarınızı kozmetik ürünlerden daha sağlıklı kılacağına inanıyorsanız, tekrar düşünün. Bu gıdalar aşırı yağlanmaya sebep olabileceği gibi kaliteli ürünlerin sağlayacağı bakımdan fazlasını yapmayacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
saç bakımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yanlış Bilgi Veren Instagram Gönderileri Raporlanabilecek BLueMooN İnstagram Haberleri 0 16 Ağustos 2019 10:50
Proteinlerle ilgili bilgi, Protein hakkında bilgi PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 24 Ocak 2015 23:15
Saç Sağlığı Hakkında 8 Yanlış Bilgi! taLia Saç Modelleri ve Bakımı 0 10 Eylül 2013 17:15
Saç bakımıyla ilgili bazı sırlar Ezgi Saç Modelleri ve Bakımı 0 30 Temmuz 2012 22:39
Saç Sağlığı Hakkında 8 Yanlış Bilgi! Sue Saç Modelleri ve Bakımı 0 30 Haziran 2012 20:47