IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2013, 17:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç Sağlığı Hakkında 8 Yanlış Bilgi!




Saç sağlığı hakkında her gün birçok şey duyuyor, okuyoruz. Ancak her zaman aldığımız bilgiler doğru olmayabiliyor. Biz de bu konuda doğru sanılan 8 yanlışı sizin için derledik.

İşte o 8 hatalı bilgi...

Mayonez ve zeytinyağı saçlarınızı nemlendirmeye birebir!?

Her ne kadar mayonez ve zeytinyağının doğal nemlendirici etkisi olsa da, her zaman saçlarınıza ipeksi bir görünüm sağlamayabilirler. özellikle saçlarınız ince telli, zayıf ya da azsa, böyle bir karışım saçlarını ağırlaştıracak, yağlı ve basık görünmesine neden olacaktır. Yani kullanacağınız bakımın saç yapınıza uygun olması gerekir. Ancak kalın telli ve gür saçlara sahipseniz, saç uzmanları bu bakımı şu şekilde uygulamanızı öneriyor; bir çay kaşığı zeytinyağı ve mayonezi iyice karıştırıp, nemli saçlarınızın diplerine masaj yaparak uygulayın. Yarım saat kadar bekledikten sonra şampuanınızla saçlarınızı iyice yıkayın.

Şampuan ve saç kreminizi sürekli değiştirmelisiniz!?

Eğer kullandığınız şampuan ya da saç kreminden istediğiniz performansı alamadığınız için hemen değiştirmek gibi bir eğiliminiz varsa, bundan vazgeçin. çünkü saçların bu tür ürünlerle uyum sağlaması ve beklenen sonucu vermesi biraz zaman alabilir.

Saçlarınızı kestirirseniz, daha hızlı uzar!?

Saçlarınızı kestirseniz de kestirmeseniz de, onlar her ay yaklaşık bir santim kadar uzar. Eğer saçlarınızın uçlarını kestirir, kırıklarını aldırırsanız, bu saçlarınızın çok daha sağlıklı görünmesini sağlar ama bu işlemin saç köklerinize herhangi bir etkisi olmaz. Dolayısı ile eğer sağlıklı ve bakımlı görünen saçlara sahip olmak istiyorsanız, iki ayda bir saçlarınızın uçlarını kestirebilirsiniz.

Hamileyken saçlarınızı boyatmamalısınız!?

Genellikle hamile kadınlar, saç boyaları kanserojen bir madde olan formoldehid içerdiği için saçlarını boyamaktan kaçınırlar. Ancak eğer siz organik saç boyalarını tercih edebilir ya da kullanacağınız boyanın içeriğini kontrol ederek alabilirsiniz. Yine de saç boyalarından dolayı meydana gelebilecek diğer komplikasyonlardan korunmak için, bebeğin sinir sisteminin geliştiği hamileliğin ilk evresinde saçlarınızı boyamamayı tercih edebilirsiniz.

Saçlarınızı her zaman dipten uca taramalısınız!?

Neredeyse tüm reklamlarda kadınlar saçlarını kökten uca doğru tararlar. Ancak ıslak saçlarınızı bu şekilde taramaya çalışmak, saçlarınızın daha çabuk kırılmasına neden olacaktır. Dolayısı ile saç köklerinize uygulanacak stresi azaltmak için asıl yapmanız gereken tarama işlemine uç kısımlardan başlamak. Ayrıca taradığınız bölgenin biraz üstünden saçlarınızı tutarak tararsanız, kopmaları ve saç kaybını da engelleyebilirsiniz.

Saçlarınız yağlıysa, saç kremi kullanmamalısınız!?

En büyük yanılgılardan biri de, saçlarınız yağlıysa saç kremi kullanmanız gerektiğidir. Uzman saç kreminden vazgeçmenizi değil, saç diplerinize arındırıcı bir şampuan kullanmanızı, saç kremini ise saçlarınızın orta ve uç kısımlarına uygulamanızı öneriyorlar. Ayrıca bu sorunla baş etmek için saçlarınızı tararken kullandığınız tarakta ya da fırçada, saç kalıntılarının olmaması gerektiğini de önemle vurguluyor.

Bütün saçlar aynı oranda uzar!?

Saç kesiminizin bir süre sonra neden bozulduğunu hiç merak ettiniz mi? çünkü vücudun farklı bölgelerin saçların ve tüylerin uzama oranları farklılık gösterir. Hatta saçlarınız, kafanızın üç ayrı ayrı bölümünde farklı süratlerde uzarlar. Dolayısı ile bir süre sonra saç kesiminiz bozulur. Bunu engellemek için, düzenli şekilde kuaföre gidip, kesiminizi düzelttirmekten başka yapabileceğiniz hiçbir şey yok

Saçlarınızın doğal yapısını hiçbir şey değiştiremez!?

Dümdüz saçlarınızın bir anda kıvrılabileceğine inanır mısınız? İnanmalısınız çünkü beslenmenizin, hormonlarınızın ve aldığınız ilaçların saç yapınızın üzerinde çok büyük etkisi var. Saçlarınızın büyük bir kısmı ölü olsa da, saç kökleriniz ve kafa deriniz yaşıyor. özellikle kullandığınız ilaçlar renk değişiminden, saçın kalitesine hatta kemoterapi gibi ağır tedavilerin sonucunda saç kaybına kadar birçok konuda saçlarınızı etkiliyor. Yani kısacası, saçlarınızın doğal yapısı, ilaçların yanı sıra, yaş faktörü, stres ve hormonlara bağlı olarak da değişiklik gösterebiliyor.
(Kaynak: Womenist.net)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, bilgi, hakkında, sac, sağlığı, yanlış


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göz Sağlığı Konusunda Doğru Bilinen 16 Yanlış Zen Sağlık Köşesi 0 23 Şubat 2013 14:34
Ağız Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler - Ağız Sağlığı Hakkında Zen Ağız ve Diş Sağlığı 0 05 Şubat 2013 16:19
Erkek Sağlığı Hakkında On Gerçek Sue Erkek Sağlığı 0 19 Temmuz 2012 14:21
Saç Sağlığı Hakkında 8 Yanlış Bilgi! Sue Saç Modelleri ve Bakımı 0 30 Haziran 2012 20:47
Erkek Sağlığı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Ecrin Erkek Sağlığı 0 07 Aralık 2011 20:09