IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Haziran 2019, 09:06   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
“Saç ekimi hastane ortamında yapılmalı”






Saç ekimi yaptırmak için son dönemde özellikle Avrupalılar Türkiye'yi tercih ediyor. Uzmanlar, sağlık turizminde revaçta olan saç ekiminin doktorlar tarafından yapılması gerektiğine, ameliyathane standartlarını karşılamayan yerlerde yapılan başarısız uygulamaların ise sağlık turizmi açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekiyor.

Sağlık turizminin lokomotifi olan saç ekimi, Türkiye’de önemli bir pazar payına sahip. Dr. Yusuf Topal, DEİK verilerine göre saç ekim ve estetik cerrahide 2018 yılında Türkiye’nin yaklaşık 1 milyar doların üzerinde cirosunun olduğunu, bu rakamın yüzde 85’ini de saç ekiminin oluşturduğunu söyledi.

Özellikle Avrupalı hastaların rağbet gösterdiği saç ekiminde hastane dışında yapılan başarısız uygulamaların sağlık turizmi açısından tehdit olduğunu belirten Nişantaşı Hastanesinden Dermatoloji Uzmanı Doktor Yusuf Topal, “Saç ekiminde en önemli nokta doktor uygulamasıdır. Hastane dışında ve ameliyathane şartlarını karşılamayan saç ekimi uygulamaları, Türkiye’nin bu pazarda itibarını kaybetmesine sebep olurken sağlık turizminde önemli bir uygulama olan saç ekiminin başka ülkelere kaymasına yol açıyor” dedi.

Topal, bu gidişatın özellikle Avrupa ülkeleri, MENA Bölgesi (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) ve Arap Yarımadası’ndan gelen hastaların kaybedilmesine sebep olacağı görüşünde.

“BAŞARISIZ OPERASYONLAR SAÇ DERİSİNE ZARAR VERİYOR”

İstanbul’da günde 5 bin saç ekimi yapıldığını ifade eden ve saç ekim yöntemlerinin yanlış uygulanmasının veya cildi beslemeden yapılan saç ekimlerinin saç derisine de zarar verdiğini kaydeden Topal, şöyle konuştu:

“Öncelikle hasta muayene edilerek, saç ekimine gerek olup olmadığı tespit edilir. Saç ekimi uzmanı muayenesinde saç köklerinin yaşadığını veya geçici bir dökülme yaşanıldığı tespit ederse saç köklerini güçlendirecek tedaviler uygulanır. Yaş, hormonlar ve ailesel kalıtıma bağlı olarak saçı dökülen kişilerde saç ekimi uygulaması yapılır. Bununla birlikte yanık sonucu saç ya da kaşlarda oluşan çıplak alanlara, estetik operasyon sonucu ve hastalık sebebiyle saç dökülmesi oluşan saçsız bölgelere de saç ekimi uygulanabilir.”

“KANSIZLIK, ÇİNKO VE DEMİR EKSİKLİĞİ GİBİ PROBLEMLER SAÇ EKİMİNİ ETKİLİYOR”

Saç ekimi yapılmadan önce hastanın muayene sırasında birtakım testlerden geçtiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı, kansızlık, çinko ve demir eksikliği gibi problemlerinin saç köklerini zayıflattığını ve uygulamanın başarısını etkilediğini kaydetti, hastanın dahiliye problemlerinin giderildikten sonra saç ekimi uygulaması yapılmasının tam sonuç alabilmek için öncelikli olduğunu söyledi. Saç ekim işleminde saç derisine en fazla 3.500 - 4 bin saç kökü eklenebildiğini belirten Dr. Topal, hastanın ekim sürecinden sonra bir yıl boyunca takip edilerek tedavinin tamamlandığını söyledi.

NTV

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ekimi, hastane, ortamında, sac, yapılmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç Dökülmesinin Nedenleri ve Saç Ekimi taLia Saç Modelleri ve Bakımı 0 10 Eylül 2013 17:25
Bayanlarda Fue Saç Ekimi taLia Saç Modelleri ve Bakımı 0 10 Eylül 2013 17:20
Fue Saç Ekimi Liaaa Saç Modelleri ve Bakımı 0 27 Nisan 2012 01:46
Fue Saç Ekimi ve Restorasyonu Liaaa Sağlık Köşesi 0 31 Mart 2012 15:56
Estetik Cerrahi -Saç Ekimi Ecrin Erkek Sağlığı 0 23 Ekim 2011 12:39