IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2008, 13:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Egzersiz yapmalıyız ama nasıl?




Açık havada mı evde ya da spor salonlarında fitness cihazlarıyla mı?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dinlenmekle geçmeyen yorgunluk, göbek, basen, bel çevrenizde biriken yağlar, fazla kilolar, sarkan kollar, selülitli bacaklar… Tüm kozmetik çözümler size şunu söyler: ‘Egzersiz ile destekleyiniz’ Peki size uygun egzersizin ne olduğunu, hangi durumlarda tekrarları artıracağınızı ya da farklı bir egzersiz uygulayacağınızı, yaptığınız egzersizin gerçekten faydalı olup olmadığını, kaç kalori yakmanız gerektiğini nasıl bileceksiniz?

EKS LTD. ŞTİ. ’nin (Fitness sektörünün lider markası Life Fitness’ın Türkiye Distribütörü) Fitness Danışmanı Özgür Güngör açık havada yapılan sporları cihazlı sporlarla karşılaştırdı ve son dönem cihazların kullanıcıya sunduğu avantajlarından bahsetti.

Gezinti ile egzersizi ayırın, egzersizin bir amacı olmalı
Tüm Dünya’da egzersiz tercihleri aynı nedenlerden ve sonuçlardan etkilenerek şekilleniyor. Görselliğin öneminin artması, stres ve çevre koşulları nedeniyle sağlıklı kalabilmenin zorlaşması gibi nedenlerle insanlar egzersize yöneliyorlar. Zaman darlığı, kısa zamanda sonuç alma isteğini ortaya çıkartıyor.

Egzersizin her çeşidi doğru yapıldığında faydalıdır fakat bir aktivitenin egzersiz olarak kabul edilebilmesi için bazı kriterlere uygun olması gerekir. Gezinti ile egzersizi ayıran bu kriterler kısaca şu şekilde özetlenebilir. Egzersizin önceden belirlenmiş bir amacı olmalı. Bu amaç yağ yakmak, kalp damar sağlığını geliştirmek, performans artırmak… vs olarak sıralanabilir. Sonrasında bu amaca uygun bir egzersiz tipi, amaca ulaşmak için gerekli egzersiz frekansı (haftada kaç kez), amaca uygun süresi ve şiddeti olması gerekir. Tüm bu kriterlerin sağlanması ve ölçülmesi, egzersizde amaca ulaşmanın ve yarar sağlamanın anahtarıdır.

Egzersiz için tasarlanan cardio ve ağırlık cihazlarının en önemli özellikleri tüm bu kriterleri kolaylıkla sağlayabilmeleri ve tam anlamıyla ölçülebilir egzersiz sunarak kişiyi hedeflerine en kısa sürede ulaştırabilmeleridir.

Sahil kenarında ya da ormanlık bir alanda koşu yapmak elbette oldukça keyiflidir. Fakat yapmış olduğunuz egzersizin size faydalarını ölçmekte zorlanabilirsiniz. Yürüyüşte temiz hava daha iyi hissetmenize neden olsa bile uygun şartları her zaman bulmak mümkün olmayabilir. Üstelik ölçemediğiniz egzersizle hedeften oldukça uzaklaşılabilirsiniz. Cihazlı egzersizde ise cihazların sağladığı zengin veriler motivasyonu canlı tutar ve ölçümünüzü kolaylaştırır. Üstelik günün istediğiniz herhangi bir saatinde dışarıda havanın ne durumda olduğuna aldırmadan bu egzersizi tekrarlayabilirsiniz.

Kalori, nabız, hız, tempo gibi verilere anında ulaşabilmek motivasyonu canlı tuttuğu gibi amaca uygun çalışmayı ve gelişimi izlemeyi kolaylaştırıyor. Dışarıda yapılan egzersiz hep daha çekici gelse de ölçüm ve kontrol yapılamaması, her zaman uygun alan bulunamaması özellikle şehirlerde koşu bantlarına ilgiyi artırıyor.

Koşu bandınızı elbise askısı olarak kullanmak istemiyorsanız güncellenebilen, size özel motivasyon özellikleri bulunan, sessiz ve uzun ömürlü cihazları tercih etmelisiniz.

Seçiminiz bir koşu bandı ile yürümek ve koşmaktan yanaysa uzun seneler güvenle kullanacağınız bir model seçmelisiniz. Fiyat/fayda analizini dikkatle yaparak satın alacağınız cihazlar bir kenara atılıp elbise askısı olmaz, sağlığınızı uzun seneler korumanıza yardımcı olur. Life Fitness’ın LCD ekranlı Engage serisi uzun yıllar spor yapmak isteyenler için üretildi. Spor yaparken istediğiniz müziği dinleyip istediğiniz filmi, kanalı izleyebileceğiniz Engage serisinde; %100 iPod uyumu, USB port sayesinde verileri saklayabilme ve karşılaştırabilme avantajı, Türkçe dahil 13 farklı dil seçeneği, Egzersiz programlarının seçiminde yardımcı olan ve sesli komutlarla motive eden Sanal Antrenör, 5 km Arazi, Dağ ve 400m Pist’ten oluşan gerçek zamanlı Görsel Motivasyon, 185 kanal hafızası gibi özellikler mevcut. Gerçek bir bilgisayar gibi güncellenmesi ile spor yatırımcıları ve uzun ömürlü cihaz kullanmak isteyenlerin gözdesi.

Ağırlık çalışmanın modası hiçbir zaman geçmedi. Nedeni basit. Her amaca uygun, sonuç veren ve ölçülebilir egzersiz yapabilme imkanı veriyor. Bu nedenle cihazla çalışmak açık havada çalışmaya oranla açık ara önde, zira ağırlık istasyonlarında ağırlık değiştirip kas kültemizi artırabiliriz. Açık havada ise ancak kendi ağırlığımızla antrenman yapabiliriz.

Her dönemde popüler olan aktörlerin, starların etkilediği bir fiziksel beğeni trendi oluşmuştur. Eskiden Arnold Schwartzenegger ve Sylvester Stallone popülerdi. Herkes onlara benzemek isterdi. Bu nedenle de Rambo’yu izleyen ertesi gün sağlıklı sağlıksız Body Building salonlarına koşardı. Diğer taraftan Jane Fonda ve Olivia Newton John ile 80’li yıllarda Aerobic patlama yaptı. Taytı herkes kendine yakıştırmasa da o dönemi yaşayan bayanların kıyısından bulaşmışlığı vardır aerobiğe. Aerobiğin yerini 90’lara geçerken step ve 2000’li yıllara geçildiğinde beğeniyi kendi lehine çeviren pilates çalışmaları aldı. Tüm bu trendler değişirken hiç değişmeden kalan, popülerliğini hiç kaybetmeyen tek alan aletli fitness oldu. Arnold da, Sylvester de, Olivia da, Madonna da fitness çalışmaları yaptı ve hala yapıyorlar.

Bunun çok geçerli bir nedeni var elbette. Ölçülebilir egzersizle hedeflere ulaşmanın çok daha kolay ve hızlı oluşu… Bunlara bir örnek olarak verebileceğimiz çok amaçlı cihazlar olan ağırlık istasyonlarıyla birçok kas grubunu çalıştırabiliriz. Bu istasyonların ergonomik özellikleri herhangi bir sağlık sorunu yaşayanların dahi güvenle egzersiz yapmasını sağlar. Duruşumuzu düzeltmek, günlük yaşamda kullanmadığımız kasları güçlendirmek için çok etkili bir yoldur. Dolayısıyla ister rehabilitasyon, ister gelişim amaçlı olsun kas kuvveti artırma ve şekillendirmenin en kısa ve güvenli yolu onlardan geçiyor.

Performans artırmak isteyenler için en etkili egzersiz: Spinning
Adını mucidi LeMond’dan alan LeMond Spin bike bisikletler özellikle performansını artırmak isteyenler için bir numaralı tercih olmuştur. Yaklaşık 45 dakika sürede 400-700 kaloriye kadar kalori yakımı sağlanabilir. Performans artışı ve şekillenmede son derece etkili bir yol olup herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes rahatlıkla bu sporu yapabilir.

Yükselen trend: Cross Trainer
Hem üst hem alt vücut kaslarını çalıştırarak forma girmek isteyenler Cross Trainer ile çalışmalı

Tüm vücudunuzu çalıştıran mükemmel sistem Cross Trainer, zaman ve alandan tasarruf etmek isteyen sporseverlerin ilk tercihi oluyor. Yaklaşık 20 dakikalık bir egzersiz ile 200 kalori yakımı gerçekleşebilirsiniz. Yürüyüşe oranla kalça, basen bölgelerini daha fazla çalıştıran Cross Trainer’da tercihiniz Life Fitness Engage serisi ise cihazların özelliklerinden dolayı çalışırken müzik dinleyebilir, TV izleyebilir, egzersizleri kaydedip karşılaştırabilir, nabzınızı sürekli olarak kontrol edilebilirsiniz. Tüm bu özellikler, herhangi bir sağlık problemi yaşanmadan yakılan kalori miktarını görmenizi ve motivasyonunuzun artmasını sağlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ama, egzersiz, nasıl, yapmalıyız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gece Ağrıyan Dişe Ne Yapmalıyız Liaaa Sağlık Köşesi 0 01 Temmuz 2012 01:24
Gebelikte egzersiz yapılmalı ama nasıl? Violent Aile Evlilik ve Çocuklar 0 11 Haziran 2012 16:02
Şekerimiz Düşünce Ne Yapmalıyız Liaaa Sağlık Köşesi 0 27 Nisan 2012 18:24
İyi Bir Egzersiz Nasıl Olmalı? - Dakikada kaç adım atmalı? Sevda Sağlıklı Bakım Önerileri 0 27 Aralık 2011 18:28
Saç Dökülmesini Önlemek İçin Ne Yapmalıyız? Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 19 Haziran 2008 16:21