IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Temmuz 2007, 16:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaz hastalıklarına dikkat!!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Sıcaklıkların artmasıyla beraber yaz hastalıkları da ortaya çıkıyor. Güneş çarpması, burun kanaması, bayılma, ishal bu hastalıkların başında geliyor. Sağlıklı bir yaz geçirmek için bu hastalıklara karşı tedbir alabilirsiniz.

Güneş çarpması; Yazın en çok görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Kızgın güneş altında çok kalanlarda ve çocuklarda görülüyor. Güneş çarpmasının belirtileri, şiddetli baş ağrısı, bulantı, kusma ve yüksek ateş. Uzmanlar, bu durumda hastanın serin bir yere ¤¤¤ürülmesini, vücudunu sıkan giyisilerin çıkarılmasını ve baş ile kasıklara soğuk kompres uygulanmasını öneriyor.
Bayılma; Kısa süreli bilinç kaybı olarak tanımlanan bayılma da yazın görülen rahatsızlıklardan biri. Uzmanlar, bayılmadan önce çoğunlukla baş dönmesi ve göz kararması hissedildiğini belirtiyor. Hastanın yüzünün soluk ve terli olacağını kaydeden uzmanlar şu tavsiyelerde bulunuyor: "Bayılma nedeni ne olursa olsun alınacak ilk önlem hastayı yatırmak ve bacaklarını başından yüksek bir seviyeye getirmek olmalı. Fenalaştığını hisseden kişi hemen oturtulmalı veya yatırılmalı. Çoğu zaman bu basit önlem bile belirtileri hafifletir. Sinirsel uyarılar veya kalbe bağlı nedenler sonucunda oluşan dolaşım yetersizliği, bayılmanın başlıca sebebidir.
Ayrıca oksijensiz kalma, sıcak havada uzun süre ayakta kalma, kan şekeri düşmesi ve kansızlık da ani bilinç kayıplarına sebep olabiliyor. Hasta eğer oda içerisindeyse pencereler açılarak bol oksijen alması sağlanmalı, güneşte ise gölgeye alınmalı. Hastanın başına toplanmak, hastayı tokatlamak, yüzüne soğuk su serpmek doğru değildir. Kendine gelen hasta bir süre dinlendirilmeli, hemen yürütülmemelidir."
Burun kanaması; Burun kanaması, yaz aylarında bir çok insanın başına gelen bir durumdur. Uzmanlar burnu kanayan kişilerin başını hafifçe öne uzatarak rahat bir pozisyona getirilmesini öneriyor. Burun kanaması durumunda şunların yapılması tavsiye ediliyor:" Hastanın ağzının açık tutulması sağlanmalı. Burun sert kısmının altından tutulmalı ve sümkürtülmemeli. Kan durmazsa buruna tampon konulması gerekir. Soğuk kompres uygulamak da faydalı olacaktır."


Yaz ishalleri: Yaz ishalleri yaz aylarında su tüketiminin artması sonucu ortaya çıkıyor. Su tüketiminin beklenmeyen sonucu olan yaz ishalleri çoğunlukla mikroplu suların içilmesi ya da bu sularla yıkanmış meyve ve sebzelerin tüketilmesi sonucu ortaya çıkıyor. Yaz ishallerinin belirtileri ise şöyle sıralanıyor: "Dışkılama sayısının artması belirtilerin başında geliyor. Ayrıca dışkı iltihaplı ve su görünümünde olabiliyor." İshal olunduğunda ise ilk tedbir olarak kaybedilen su ve tuzun geri koyulması gerekiyor. Uzmanlar, bunun için şu basit tarifi veriyor: 1 litre kaynatılmış soğutulmuş suya 1 çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı sofra tuzu ve 1 çay kaşığı karbonat ko¤¤¤¤¤ karıştırılır ve içilebildiği kadar aralıklarla içilmeli. İshal 24 saatten fazla sürüyorsa doktora başvurulmalı. Yaz ishallerinden korunmak için menşei bilinmeyen sular kullanılmamalı, kişisel temizliğe dikkat edilmeli. Ayrıca eller her yemekten önce ve sonra yıkanmalı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dikkat, hastaliklarina, hastalıklarına, yaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okul çağı hastalıklarına dikkat AngeLus Sağlık Köşesi 0 24 Ekim 2009 11:04
Yaz geldi çocuk hastalıklarına dikkat! Juventus Çocuk Sağlığı 0 07 Haziran 2009 11:29
Yaz Hastalıklarına Dikkat Heidi Sağlık Köşesi 0 09 Temmuz 2008 15:57
Seyahat Hastalıklarına Dikkat Kralice Sağlık Köşesi 0 29 Haziran 2008 14:24
Okul döneminde KBB hastalıklarına dikkat! ad3m Sağlık Köşesi 0 14 Eylül 2006 17:54