IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2007, 14:07   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kapı kapı dolaşıp kan bulma dönemi bitiyor.




Hasta yakınlarının kapı kapı dolaşarak kan arama dönemi çok yakında tarihe karışacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sağlık Bakanlığı ile Kızılay'ın birlikte yürüttüğü proje çerçevesinde Eskişehir ve Kayseri'deki hastanelerin kan ihtiyacı tek merkezden temin ediliyor.

Kızılay'la sağlık kuruluşları arasındaki online bağlantı sayesinde ihtiyaç duyulan kan örnekleri bir gün öncesinden hastanelere gönderiliyor. Proje için kritik eşik olarak gösterilen Ankara'daki hastaneler de önümüzdeki günlerde veri tabanına alınacak. Sağlık kuruluşu ve hasta sayısının fazla olduğu başkentte başarı sağlanırsa çalışma 2008'de ülke geneline yayılacak. Ulusal Kan Temini Projesi'nin yürüyebilmesi için vatandaşı bir kez daha kan bağışına çağıran Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, "Yeni sistem, hastanelerin günde veya haftada kaç ameliyat yapacağını ve saatini görmemizi sağlıyor. Ameliyatlar olmadan iki gün evvel söz konusu hastaneye ihtiyaç duyulan gruplardaki kanları teslim ediyoruz. Hasta sahibi kan alma peşinde dolaşmıyor. Bu çalışma gelecek yıl 81 ile yayılacak." diyor.

Son iki yılda kan bağışı kampanyalarıyla dikkat çeken Kızılay, cami cemaatinden tatilcilere kadar geniş kitlelere ulaşmayı başardı. 1,5 milyonluk kan ihtiyacının yarısını stoklayan kurum, Sağlık Bakanlığı talimatıyla kan konusunda tek tedarikçi konumuna geldi. Kan bağışlarındaki son durum hakkında Zaman'a değerlendirmelerde bulunan Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, kan alma ve verme noktasında Türkiye'nin yeni bir geçişe hazırlandığını söylüyor. Mevcut düzende hastalara 'Birkaç kişiden kan bul. Ancak öyle ameliyata girebiliriz.' şartı sunulduğunu kaydeden Küçükali, yeni sistemin bu anlayışı ortadan kaldıracağını dile getiriyor. Başkanın verdiği bilgiye göre, pilot illerde başlatılan dönüşüm, hastanelerdeki kan ihtiyacının Kızılay tarafından karşılanmasını içeriyor. "Ulusal Kan Temini Projesi 2008'de ülke geneline yayılacak. Buna herkesin sahip çıkması gerekiyor." diyen Başkan Küçükali, hastanelerin daha fazla döner sermaye alma uğruna kurumsal kıskançlık yapmasının çalışmanın başarısını engelleyeceğini kaydediyor. Projenin ikinci aşamasında elde edilen plazmaların değerlendirilmesinin bulunduğunu söyleyen Küçükali, kan ürünlerine yönelik bir fabrika kurulacağını ifade ediyor. Küçükali, fabrika için büyük sermaye gerektiğini, bunu da Tıpsan ile birlikte yapacaklarını ifade etti.
Vaazlar, kan bağışını artırdı
Toplumun tüm kesimlerine kan bağışı propagandası yaptıklarını söyleyen Küçükali, en şaşırtıcı sonuca cami cemaatinde ulaştıklarına dikkat çekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ile bir yıl önce protokol imzaladıklarını hatırlatan Küçükali, "Diyanet kan konusunda çok hassas. İmamlar vaazlarında kan vermenin önemini anlatıyor. Cami cemaatinin kan bağışı beklenenin üzerinde." diye konuşuyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bitiyor, bulma, dolasip, dolaşıp, donemi, dönemi, kan, kapi, kapı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kolsuz Kapı (‘’O kapı size içerden açılmamışsa giremezsiniz….’’) Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 28 Ocak 2012 09:02