IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2011, 21:33   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlıkçı Sığınma Evi İstiyoruz





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İzmir'de, hafta başından bu yana iki sağlık çalışanının hasta yakınların tarafından şiddet görmesi, "Sağlıkçı sığınma evi istiyoruz" pankartı eşliğinde protesto edildi.
Alınan bilgiye göre, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor R. A. (27), durumu kötüye giden bir hastayı muayene ettikten sonra kan tahlili sonuçlarına bilgisayar sisteminden bakmak için hemşire odasına gitti.
Bu sırada yanına gelen hasta yakını A. A, "Hastamla ilgilenmiyor, bilgisayar başında oturuyorsun. İşini yapsana" diyerek, hakaret etmeye başladı. Durumu anlatan R. A, hastanın yanına giderken arkasından gelen A. A. tarafından darbedildi. Darp raporu alan R. A, A. A'dan şikayetçi oldu. Meme kanseri olduğu öğrenilen hasta ise kısa süre sonra yaşamını yitirdi.
İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görev yapan bir sağlık çalışanı da hasta yakınları tarafından darbedildi.
Hafta başından bu yana iki meslektaşlarının hasta yakınları tarafından darbedilmesi üzerine sağlık çalışanları, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi önünde toplanarak durumu protesto ettiler.
"Sağlıkçı sığınma evi istiyoruz" taşıyan grup adına açıklama yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Erdener Özer, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelen fiziksel şiddetin her geçen gün arttığını belirterek, bunun sona ermesine yönelik umutlarını yitirdiklerini söyledi.
Özer, sağlık çalışanları olmadan sağlık hizmeti üretmenin mümkün olamayacağını vurgulayarak, "Bizleri kaybetmeyi göze almayınız. Yönetenlerin desteğini bekliyor, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete 'Artık yeter' diyoruz" diye konuştu.
Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Ali Gül de saldırıların uygulanan sağlık politikalarından vazgeçilmedikçe süreceğini iddia ederek, "Şiddete uğrayana yaptırım uygulamayı düşünmek yerine, onun yanında yer alın" dedi.
Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol da bir an önce sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ortadan kaldırılacak tedbirlerin alınmasını istedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
evi, istiyoruz, sağlıkçı, sığınma, İstiyoruz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Devrik liderden sığınma isteği Dilara Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 16:13
Çalışmak İstiyoruz Kampanyası Lucifer Haber Arşivi 0 19 Mart 2010 22:00