IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2012, 14:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mide Gribi




Mide Gribi Nedir - Mide giribi Hakkında


Mide gribine Norovirus adında bir virus yol açıyor. Mide gribinde virüsün alımından 24 ile 48 saat sonra belirtiler ortaya çıkıyor. Mide gribi belirtileri ise 1 – 2 gün sürüyor. Mide gribi, daha önce sıkça konuştuğumuz domuz gribi ve kuş gribine göre daha hafif seyrediyor.

Mide Gribinin Belirtileri

Mide gribine yakalan kişilerinde, halsizlik görülüyor. Bulantı ve kusma da sık görülen bir belirtiler. Mide gribi diğer griplerin aksine ciddi komplikasyon ve problemlere yol açmıyor. Mide gribine yakalanan hastalar, hastalığın başlangıç sürecinde ve 3 gün sonrasına kadar bulaştırıcı olabilirler. 2 haftaya kadar taşıyıcılığı bulunan vakalar da görülebilmektedir. Mide gribi kısa süre içinde etkisini kaybettiğinde hafif şekilde etkisini gösteriyor.


Mide Gribinin Tedavisi



Kusmanın sık olması nedeniyle ve hastalar çok su içemediklerinden, susuz kalabiliyorlar. Bu nedenle özellikle sıvı ve elektrolit dengesi bozulan hastalar hastanede tedavi görebiliyorlar. Özellikle küçük çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler bu tür problemleri daha sık yaşıyorlar. Mide gribine karşı özel bir ilaç bulunmuyor. Ancak hastalık sırasında sıvı kaybı olduğundan, kaybedilen sıvının yerine konması ve mineral içeren gıdaların alınması önemlidir. Mide gribine neden olan Noroviruse karşı bir aşı bulunmamaktadır. Korunmanın en iyi yolu temizlik ve hijyendir.


Mide Gribi Nasıl Bulaşır


Mide gribinde diğer griplerden farklı olarak, Norovirus adı verilen virus insanların gaita (dışkı) ya da kusmuklarında bulunabiliyor. Virüsun bulaşması da kirli sular, gıda ve içeceklerin bulaştığı yüzey veya cisimlere dokunup, elleri ağza sürerek yada hastalığa yakalanmış kişilerle doğrudan temas ederek olabilir. Mide gribi olan kişilerle aynı ortamda yemek yemek de bulaşma nedeni olabiliyor. Mide gribine yol açan norovirusler çeşitli gıdalara da bulaşabilir. Özellikle salatalar, donmuş meyveler, bazı su ürünlerinde virüs bulanabilir. Norovirus,insan vücudu dışında çoğalmamaktadır. Hastalıktan korunmanın en kolay ve pratik yolu ise,el yıkamaya önem verilmesi ve özellikle gıda üretim alanlarında temizlik kurallarına uyulmasıdır.Bunun yanısıra özellikle tuvalet sonrası ellerin çok iyi yıkanması, çiğ olarak tüketilecek sebze ve meyvelerin uygun şekilde yıkanması son derece önemlidir.Hastalığın bulaşabileceği ve temas edilebilecek yüzey ve cisimlerin temizliği de önemlidir. Mutfak tezgahları, telefonlar, kapı kolları ve mobilyalar temizlenmelidir. Temizliğinden emin olunmayan içme suları, mümkünse kaynatılmalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gribi, ircforumlari.net, mide, mide gribi, mide gribi belirtileri, mide gribi nasil bulasir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu nasıl bir mide... pyracantha Esrarengiz Olaylar 1 09 Mayıs 2010 16:34
Gribi anlatacak doktor domuz gribi oldu Juventus Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 14 Kasım 2009 12:14
Mide düşüklüğü YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 23:53
mide 7864rhmı Sağlık Köşesi 0 26 Nisan 2006 00:04