IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2013, 20:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mide Sarkması - Mide Ptozu




Vücudumuzda her organın kendine ait bir yeri bulunmaktadır. Organlarımızda meydana gelen yer değişiklikleri, kişiye ait olan sağlık göstergelerinde bir takım olumsuz değişikliklerin ortaya çıkmasına neden olur. Midede meydana geliyorsa mide sarkması, rahimdeki rahim sarkması veya mesane sarkması gibi… Örnekler tabi ki çoğaltılabilir.

NEDENİ VE BELİRTİLERİ
Belirtileri: Günümüzde oldukça sık rastlanan mide sarkması veya mide düşüklüğüne tıp dilinde mide ptozu adı da verilmektedir. Mide sarkması, midenin bulunduğu yerden aşağı doğru kayması ile meydana gelir. Midenin aşağıya kayması, mide kaslarındaki zayıflama sonucu ortaya çıkar. Midenin sarkması ise kişide ağrı, iştahsızlık, aşırı gaz ve ağızdan ekşi su gelme şeklinde belirti vermektedir.

Nedenleri: Genellikle zayıf ve kemikli bayanlarda sıklıkla görülmektedir. Nedenlerine gelince, ağır bir yük kaldırmak mide düşüklüğünün en bilinen sebebidir. Yapılan ani hareketler ve ya boşta bulunarak dikkat etmeden bir şeyin kaldırılması mide düşüklüğüne davetiye çıkaran sebepler arasında yer almaktadır. Mide sarkması tecrübeli doktorlar tarafından yapılan ufak bir kontrolle hemen anlaşılabilir. Göbek üzerinde ellerin gezdirilip, midenin yerinde olup olamaması kolayca anlaşılabilir.

TEDAVİSİ NASILDIR?
Mide sarkmasında değişik tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. Bunlar arasına ilaç tedavisi, manyetik akupunktur kupalarının kullanılması yer almaktadır. Özellikle manyetik akupunktur metodu oldukça eski olup Uygurlara kadar dayanmaktadır. Halk arasında bardak atma yöntemi olarak da bilinmektedir. Tedavide çok türlü ilaç verilebiliyor. Ama hiç birisi bardak yöntemi kadar etkili ve basit bir yöntem değil. Alınan ilaçlar aynı zamanda kişinin bağışıklık sistemini baskılayıp zayıflattığı için yarardan çok zararları daha çok olabiliyor. Buna çok dikkat edilmelidir. Mide sarkmasında sık sık yemek yeme ve yemekleri belirli saatlerde yemeyi alışkanlık haline getirmek tedaviye yardımcı olmaktadır.

Mide sarkması tedavisinde mide kaslarının kuvvetlendirilmesinde yarar vardır. Bunun için değişik egzersiz hareketleri denenmelidir ve sabahları düzenli olarak yapılmalıdır. Sadece 10 dakikanızı ayırarak mide düşüklüğünden kurtulabilirsiniz. Egzersiz olarak mekik çekme ve sırt üstü uzanıp, eller boyunda iken ayakların birleşik olarak ve dizler bükülmeden yerden on santimetre kadar kaldırılarak, indirilmesi hareketleri yapılabilir.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mide, ptozu, sarkması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mide Gribi Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2012 14:19
Bu nasıl bir mide... pyracantha Esrarengiz Olaylar 1 09 Mayıs 2010 16:34
Mide düşüklüğü YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 23:53
mide 7864rhmı Sağlık Köşesi 0 26 Nisan 2006 00:04