IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2005, 22:01   #1
AustrieL
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalp Sağlığı İçin Ekonomik Öneriler..




Uzmanlar, tedavi maliyeti milyarlarca lirayı bulan kalp hastalıklarından korunmak için "aspirin çiğnenmesi, semizotu yenmesi, çay ve üzüm suyu içilmesi" gibi ''ekonomik tavsiyeler''de bulundu.

Kalp hastalıklarının dünyada birinci ölüm nedeni olduğunu hatırlatarak, hastalığın tedavi maliyetinin yüksekliğine dikkati çekti.

Kalp sağlığında önemli olanın koruyucu tedbirlerle hastalığa yakalanmamak olduğuna işaret eden Doç. Dr. Doğan, günde bir tane aspirin çiğnemenin, semizotu yemenin, üzüm suyu ve çay içmenin kalp sağlığını koruduğunu, kalp krizi riskini de azalttığını vurguladı.

Üzüm suyu ve çayın ''kalbe dost besinler'' olduğunu belirten Doç. Dr. Doğan, kalp sağlığı için zeytinyağı tüketilmesini de önerdi. Kalori problemi olmayanlara gün içinde istedikleri kadar üzüm suyu içmelerini tavsiye eden Doç. Dr. Doğan, antioksidan etkisi ve kan damarlarındaki pıhtıyı azaltması nedeniyle kalp krizi riskini düşüren
çayın da günde 2-3 bardak içilmesi önerisinde bulundu.

Doç. Dr. Özgen Doğan, zeytinyağının sarımsakla tatlandırılarak ekmekle yenilmesi durumunda çok lezzetli olacağını anlatarak, içinde Omega-3 içeren semizotunun önemine dikkati çekti.

''Semizotunun Türkiye'de ucuz ve kolay elde edilebilmesi büyük bir şans'' diyen Doç. Dr. Doğan, Omega-3'ün düzenli tüketilmesinin çarpıcı bir biçimde kandaki kolesterolü normal seviyede tuttuğunu, ayrıca kanı incelterek damar içinde pıhtılaşmasını engellediğini dile getirdi. Omega-3'ün kalp krizi riskini azalttığını belirten Doç. Dr. Doğan, badem ve fındığın da yararlı besinler olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Doğan, kalp sağlığına yararlı en iyi besinler arasında soğuk su balıkları da bulunduğunu ifade ederek; uskumru, alabalık, somon ve ton balığının barındırdıkları Omega-3 ile en iyi balık çeşitleri olduğunu bildirdi.

KALBE EN UCUZ İLAÇ VE SPOR

Kalp hastalarının ve risk altında bulunanların mutlaka günde bir tane aspirin alması gerektiğini anlatan New York Presbyterian Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Özgen Doğan, ''Kalp hastalıklarında aspirin kadar önemli ve ucuz bir ilaç yoktur'' dedi.

Doç. Dr. Doğan, kalp hastası ve risk grubunda olanların mutlaka aspirin kullanması gerektiğini kaydederek, kalp rahatsızlıkları için tek içimlik ve yüzlerce dolarla fiyatlandırılan ilaçlar bulunduğunu, buna karşın günde bir tane aspirin çiğnemenin maliyetinin ise oldukça düşük olduğunu söyledi.

Özellikle yüksek riskli hastaların güne başlayınca ilk yapmaları gerekenin aspirin çiğnemek olduğunu belirten Doç. Dr. Doğan, bu ilacın kalp krizinde ölüm oranını yüzde 40 düşürdüğünü bildirdi. Doç. Dr. Doğan, spor yapmanın da hiçbir maliyeti bulunmadığını ifade ederek, günde 30 dakika yürümenin yüzde 50, haftada 2 kez yüksek tempoda yürümenin yüzde 80, haftada 3-4 kez yüksek tempoda yürümenin yüzde 90 ve haftada 5 günden fazla yüksek tempoda yürümenin de kalp krizi riskini yüzde 98 azalttığının kanıtlandığını sözlerine ekledi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ekonomik, kalp, oneriler, sagligi, Öneriler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalp Sağlığı PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 23 Ekim 2014 00:44
Ekonomik Krizin Çocukların Ruh ve Beden Sağlığı Üzerindeki Etkisi Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 07 Haziran 2013 16:31
Ağız Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler - Ağız Sağlığı Hakkında Zen Ağız ve Diş Sağlığı 0 05 Şubat 2013 16:19
Kalp Sağlığı Dinlediğiniz Müziğe Bağlı YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 22:34
beyin sağlığı için doğal öneriler mihrac Sağlık Köşesi 0 18 Nisan 2008 13:25