IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2014, 14:29   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuru erik güçlü kemik





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kemik erimesine karşı sadece süt içmek yeterli olmuyor. Prof. Dr. Ziya Mocan, kalsiyum ve bor zengini kuru erikle, yağsız yoğurt öneriyor

Kadınlarda ileri yaş hastalığı olarak bilinse de, günümüzde görülme yaşı giderek düşen kemik erimesine karşı en büyük kalsiyum kaynağı süt yetmiyor. "Kemiklerin yıpranması ve incelmesiyle ortaya çıkan osteoporozda kemikler kırılmaya karşı hassas olur. En hassas bölgeler kalça, omurga ve ön koldur" diyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, kemik erimesine karşı etkili olan besinleri şöyle sıralıyor:

SEBZEDEN VAZGEÇMEYİN
Kalsiyum bakımından zengin kalsiyum sülfatlı tofu, somon konservesi, yağsız süt ürünleri, D vitamini içeren yağlı balık, katkılı süt, bor deposu kuru erik, kurutulmuş meyveler ve tofu gibi soyalı ürünler kemik erimesine karşı etkilidir. Besinlerden alınan kalsiyum kemik kaybını geciktirir. Genç kızların ve kadınların yeteri derece kalsiyum bakımından zengin gıda alması önemlidir.

Alerijiniz yoksa, süt ve yağsız süt ürünleri en iyi kalsiyum kaynaklarıdır. Tavsiye edilen günlük D vitaminin yüzde 30'unu sağlayan yağsız yoğurt mideyi yumuşatmakta faydalıdır. Kalsiyum sülfatlı tofu, somon konservesi, kılçıklı sardalye, kahvaltı gevrekleri, karalahana ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler tavsiye edilir. Bor minerali ise kandaki östrojen seviyesini artırarak osteoporozu önlemeye yardımcıdır. Kuru erik ve kayısı gibi kurutulmuş meyveler mükemmel bor kaynaklarıdır. Soya fasulyesi ve tofu gibi soya ürünleri, menopozun belirtilerini de azaltmada etkilidir.

SİNSİCE İLERLEYİP KIRICI OLUYOR
Osteoporoz, ileri yaş hastalığı olarak bilinse de kemik sağlığınızı ömür boyu korumanız gereklidir. Kemiğin yoğunluğunda azalma ve kalitesinde düşüş yavaş ve sessizce ilerler. Yani yaş ilerledikçe kırık riski yükselir ve küçük düşmelerde bile kemikler kırılır.

Kırılmaların en fazla olduğu bölgeler bel, kalça ve bilek kemikleridir. Osteoporoz olan insanlarda bel kemiğinde kamburlaşma artar. Yavaş yavaş boy kısalır ve sırt ağrıları gelişir. Bu da kişinin fiziksel, psikolojik ve sosyal durumunu, yaşam kalitesini olumsuz etkiler.







ALINTI

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erik, güçlü, kemik, kuru


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Günde İki Avuç Kuru Erik Yemenin Neye Yararı Var? Elysian Sağlık Köşesi 0 03 Haziran 2014 11:51
Kuru erik hafızayı güçlendiriyor AngeL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 21 Kasım 2013 21:10
Kuru Göz - Kuru Göz Nasıl Tedavi Edilir Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2012 17:58
Kuru İğne Tedavisi - Kuru İğneleme Liaaa Sağlık Köşesi 0 15 Mart 2012 00:08