IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Nisan 2016, 21:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bahar Geldi, Baş Ağrımız Arttı




Baş Ağrısı Baharı Sevmez


Baş ağrıları ve migren bahar aylarında artar. Mevsim geçişleri bir çok hastalığın artmasına neden olur. Özellikle küme baş ağrısı bahar aylarında dönemsel ataklarını gerçekleştirir. Migren ise hava durumundan etkilenen bir hastalıktır. Lodos, basınçlı rüzgarlı havalar migren ağrısını tetikleyebilir. Rüzgar ve hava değişimleri kolayca hava akımlarında kalmamıza neden olarak gerilim baş ağrısını artırır.

Şikayetimizin olmaması, sağlıklı olmamız bedenin dengede olması ile sağlanabilen bir durumdur. Mevsim geçişi çevresel olarak dengenin bozulması anlamına gelir. Dengenin bozulması bedenin kontrol mekanizmasını zorlar ve ağrıyı yapan etkenler kontrol edilemez hale gelir. Böylece migren atakları artar, küme baş ağrısı dönemi başlar.

Mevsim geçişleri baş ağrısı ve migren ataklarının nedeni değildir. Bedendeki bozukluların dengelenmesini güçleştiren dış faktörlerdir. Bu durumda yapılabilecek en uygun yaklaşım bedendeki problemlerin üzerine gitmektir. Baharın gelişini değiştiremeyiz. Ayrıca bahar çok güzel bir dönemdir ve soğuk kıştan sonra -küme baş ağrımız olsa bile- gelmesini isteriz.

Küme baş ağrısı için atak dönemini beklemeden nedenleri çözdürmeyiz. Kaynağı dişlerimizdedir. Ağrılı dönem dışında da dişlerdeki problem devam eder. Sadece beden baskılayabilir. Atakları beklemeden Gökmen Yaklaşımı ile tedavi edilebilir.

Migren için çeşitli tetikleyici faktörler sayılır. Bunlardan kaçınılması öğütlenir. Yediğimize, içtiğimize dikkat etsek bile havadan kaçamayız. Aynı şekilde migren içinde ağrının nedeni bulunursa bahar bizim için keyifli gelecektir.

Bahar aylarında güneşli hafta sonlarında kendimizi açık havaya bırakırız. Akşama başımızda ağırlık, sersem gibi eve döneriz. Açık hava, bol oksijen çarptı diye düşünsek de doğru bir yorum değildir. Aslında hafif rüzgar, serinlik, boyun-ense kaslarımızda kasılmayı artırmıştır. Bu durum sonucunda baş ağrımız gelişir. Gerilim baş ağrısında şiddetli olmayan, ağrılık ve basınç tarzında baş ağrısı vardır. Açık havada çok rüzgarlı yerlerde oturmamak ve fular gibi bazı boynu koruyacak bir şeyler kullanmak yardımcı olacaktır.


Alinti..

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bahar agrilari, bahar ve bas agrisi, bas agrisi, bas agrisi bahari sevmez


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'a bahar geldi PassioN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 20 Mart 2012 22:45
Köye internet geldi, Faslı kuma sayısı arttı! Süslü Bilişim Hukuku 0 09 Ocak 2011 21:03
Fiyatlara bahar geldi Lucifer Haber Arşivi 0 16 Mayıs 2010 02:38