IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2009, 10:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlıklı ve etkileyici saçlar için altın tavsiyeler




Vücudumuzdaki ölü dokulardan kurtulmak ve canlanmak için zaman, para ve enerji harcıyoruz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Rahatlamak için başınızı ılık tutun ve bu vücut sıcaklığınızı düzenlenmesine yardımcı olur. Şampuanınızı birkaç damla lavanta gibi gerekli yağlar ile karıştırma, duşunuzu spa deneyimine çevirecek.
Readers and Digest dergisinde yayınlanan haberde, saçlarınızın da tıpkı tırnaklarınız gibi cildinizin dış katmanı olduğu belirtiliyor. Tipik saç hücresinin sizinle ölene kadar 3 ya da 5 yıl kalıyor. Saçlarınızla çok fazla zaman kaybediyorsanız, işte saçınızın sağlık ve güzel olması için öneriler:
1. Her duştan sonra saçınızın ne kadar döküldüğünü kontrol edin. Günde 50 ile 200 arası saç telinin dökülmesi normaldir. (Kafamızda 80 bin ile 120 bin arasında saç teli bulunuyor) eğer dökülme artarsa doktora gidin.
2. Yumuşak ve doğal görünümlü saçlar için güneşe çıkmadan önce saçlarınıza biraz limon suyu sürün. Ya da narenciye içeren şampuanlar ve şekillendiriciler kullanın.
3. 250 mg'lık borage yağı, çuhaçiçeği yağı kapsüllerinden 3 tane ya da günde 3 kez keten tohumu yağı kapsüllerinden için.
4. Bir yumurtayla olgun bir avokadoyu püre haline getirin ve ıslak saça uygulayın. Avokado, vitamin, gerekli yağ asitleri ve mineraller bakımından zengindi. En az 20 dakika bekleyin, sonra birkaç kez durulayın. Yıpranmış saçlar için bunu haftada bir kez, sağlıklı saçlar için ise ayda bir kez uygulayın.
5. Saç şekillendirici jelinize için en sevdiğiniz güzel kokunuzdan birkaç damla karıştırın. Böylece saçlarınız sadece güzel görünmez, güzel de kokar.
6. Her zaman kullandığınız şampuanınıza uçucu yağlardan birkaç damla akıtarak, bitkisel bir şampuna dönüştürebilirsiniz.
7. Saç derinizin ph dengesine yardımcı olmak için bir ölçü elma sirkesi ile 2 ölçü ılık suyu karıştırın ve saç derinizin doğal kırmızı parlaklığını ortaya çıkarın. Biraz koku olabilir, ama işe yarayacaktır. Karışımı saça döktükten sonra, saç derinize masaj yapın, birkaç dakika kurumasını bekleyin ve saçınızı yıkayın.

8. Bir yumurtayı küçük bir miktar şampuanla karıştırın ve 5 dakika saçınıza uygulayın, daha sonra saçınızı iyice durulayın. Bu şampuan omleti, saçınızda protein artışına yardımcı olacak.

9. Erkekler için, eğer kellik başladıysa saçınızı kısa kestirin. Kısa saçın bakımı daha kolaydır.
10. Saçınızı botanik yağlarla yıkayın. Zeytin, jojoba ve tatlı badem yağları saçlarınız için mükemmel iksirlerdir. Eğer saçınız kalın ve sık ise hindistan cevizi yağı çok iyi gelir. Saçınızı nemlendirin ve yağları saçınız tamamen kaplanana kadar küçük miktarlarda uygulayın. Başınıza bir duş başlığı takın ve yarım saat ılık havluyu sarın, sonra durulayın ve her zamanki gibi şampuanlayın.
11. Saç spreyini çok fazla kullanmayın. Çünkü fazla sprey saçınızı ağırlaştırır ve düzleştirir. Bunun yerine, B vitamini içeren saç şekillendiriciler kullanın. Bu saçınızı çevrenin ve şekillendirmenin verdiği hasardan korur.
12. Bal ve eczanelerde satılan alüminyum bileşeninin karıştırın. Macun kıvamına gelince parmak uçlarınıza yayın ve güneşte 45 dakida oturun. Sonra şampuanlayın ve durulayın.
13. Islak saçınızı bir havluya yavaşca sarın. Pamuğun birkaç dakikalığına saçınızdaki suyu emmesine izin verin.
14. Saçınıza şekil vermeden, giyinin. Islak çıkmayın, böylece saçınız kuru kalır. Saç ıslak olduğunda hasarlara daha açıktır.
15. Birkaç damla zeytinyağı ya da jojoba yağıyla birlikte birkaç damla karıştırın. Bu karışımı avuç içlerinizin arasında ovalayın ve saç diplerine doğru sürün.
16. Yatak odanızda gece nemlendirici kullanın, özelllikle de soğuk havalarda. Evinizin ısıtma sistemi havayı kurutuyor, bu da saçlarınızı kurutuyor.
17. Saçınızın sağlıklı ve canlı olması için sadece köklerini şampuanlayın, sonra sadece uçlarına düzeltici sürün ve durulayın.
18. Saçlarınızı kurutma makinesiyle tam kurutmadan bırakın. Yüzde 90'ının kuruması yeterli.
19. Saçınızı genellikle at kuyruğu şeklinde topluyorsanız, günde birkaç saat açık bırakın. Asla saçınızda tokayla yatmayın.
20. Modelli saç kesimleri için kuaförünüze danışın. Saçlarınızın uçlarını kestirmek ekstra güç sağlayacaktır.
21. Kendi düzleştiricinizi yapın.

İşte öneriler:
Saçınıza yeterince mayonezle ovalayın, 1 saat bekleyin ve durulayın. Saçınızın ne kadar yumuşak ve parlak olacağına inanamayacaksınız.
Düzenli düzleştirici için yoğunlaştırılmış süt kullanın. Protein ektra özel parlaklık verir.
23. İnce telli saçlarınızı kolay taramak için haftada 2-3 kez nemlendiricili düzeltici kullanın.
24. Yağlı saçlar için yumuşak bir şampuan kullanın. Sert şampuanlar daha çok yağlanmasına yol açar.
25. Saçlarınızın kabarmaması için saçınızın katlarının altına saç sprey sıkın.
26. Şekillendirici jeli doğru olarak kullanın. Temiz saça bir miktar jel ile kafanızın derisine yumuşak bir şekilde saçların büyüme yönünde masaj yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
altin, etkileyici, icin, saclar, saglikli, tavsiyeler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıklı saçlar için saç şekillendiricilerini kaç derecede kullanmalı? taLia Saç Modelleri ve Bakımı 0 10 Eylül 2013 17:23
Sağlıklı saçlar için 5 besin Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 14 Mayıs 2013 18:17
Sağlıklı saçlar için nasıl beslenmeli System Sağlık Köşesi 0 31 Ekim 2011 11:23
Sağlıklı saçlar için nasıl beslenmeli.. System Sağlık Köşesi 0 07 Eylül 2011 18:53
Sağlıklı saçlar için öneriler Adrasteia Saç Modelleri ve Bakımı 0 23 Nisan 2010 21:10