22 Mart 2009, 19:15 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Polenta Topları Polenta Topları Malzemeler: 1 su bardağı mısır unu 1 su bardağı süt yarım su bardağından az su 1 su bardağı parmesan peyniri veya kaşar peyniri rendesi yarım çay kaşığı hindistan cevizi rendesi ben muskat rendesi ekledim (küçük hindistan cevizi. yani hint cevizi) tuz sos için: 2 su bardağı doğranmış domates 4 diş sarımsak ince kıyılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı fesleğen ince kıyılmış tuz Yapılışı: mısır unu, süt ve suyu orta ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca rende kaşarları ekleyin 1 dakika pişirin. iyice soğumaya bırakın. Hamuru küçük toplar halinde yuvarlayın fırn kabına dizin. Ayrı bir tencerede sarımsak ve domatesi zeytinyağda kavurun. tuz ve şekeri ekleyin. Sosu blender’dan geçirin.fesleğeni ilave edin ve topların üzerine yayın. önceden ısınmış 180 derecede 20 dakika pişirin. isterseniz et yemekleri balık vb. yanında servis yapın. Alıntı. | |
|
Etiketler |
polenta, toplari, topları |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Polenta Tarifi | Desmont | Salatalar Mezeler | 0 | 07 Kasım 2014 17:13 |
İtalyan Mutfağı'dan Yabani Mantarlı Polenta | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 09:37 |
Yesil polenta | Amelia | Salatalar Mezeler | 0 | 17 Mart 2014 20:17 |
Lezzet topları | Zen | Tatlılar | 0 | 10 Kasım 2012 23:01 |