22 Mart 2009, 18:36 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mantarlı Kereviz Mantarlı Kereviz Malzemeler: 2 büyük boy kereviz 200 gr. mantar 1 soğan 2 çarliston biber 100 gr. sıvıyağ 1 limon suyu 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri Karabiber, tuz Sos için: 2 kahve fincanı un 500 gr. süt 1 yumurta sarısı tuz Hazırlanışı: Kerevizleri soyup ikiye keselim. Orta kısımlarını biraz oyup, kaynamış limonlu suda haşlayalım. Haşlanan kerevizleri soğuk su bulunan bir kaba alalım. Soğan, mantar ve çarliston biberleri ince ince kıyıp, sıvıyağın yarısı ile tavada kavuralım. Karabiber ve tuz ilave edelim. Soğuk suda beklettiğimiz kerevizleri yayvan bir fırın tepsisine alalım ve ortalarına hazırladığımız mantarlı harcı paylaştıralım. Beşamel sos için, sıvıyağın kalan yarısını bir tavada kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan una, sürekli karıştırarak, önce süt sonra da yumurta sarısı ve tuzu ilave edelim. Sos kaynayınca ocaktan indirelim. Hazırladığımız beşamel sosu, kerevizlerin ortasını doldurduğumuz mantarlı harcın üzerine birer ikişer kaşık paylaştırıp, üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Tepsiyi fırına sürelim, kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirip servis yapalım. Alıntı. | |
|
Etiketler |
kereviz, mantarli, mantarlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi | Seyra | Et Yemekleri | 0 | 06 Eylül 2014 23:25 |
Kereviz Turşusu | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:58 |
Kereviz Sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:51 |
Kereviz - Kereviz Nedir - Kereviz Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:20 |