![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Gaziantep usulü kabak musakka Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1kg sakız kabak 500 gr orta yağlı kıyma 2 adet yeşil biber 3 orta boy kuru soğan 3 adet orta boy domates 1 çorba kaşığı salça(domates- biber karışık) 100 gr margarin tuz, karabiber, kırmızı pul biber Yapılışı Kabakları yıkayalım, bir parmak kalınlığında halka halka doğrayalım. Daha sonra sıvıyağda arkalı önlü kızartalım. Soğanları küp küp doğrayalım.Yağda kıyma ile birlikte kavuralım.biberleride doğrayıp ekleyelim.salçasınıda ekleyip bir çay bardağı kadarda su ekleyip kaynatalım.tuzunu, baharatlarınıda ekleyip ocaktan alalım. Kızarttığımız kabakları orta boy bir tepsiye dizelim.Üzerine kıymalı harcı dökelim. Daha sonra bir domatesi halka halka kesip üzerine döşeyelim. Fırında domatesler biraz kızarıncaya kadar pişirelim. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
gaziantep, kabak, musakka, usulu, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yunan Usulü Musakka (yunanistan mutfağı) | CORDON BLEU | Dünya Mutfakları | 1 | 01 Ocak 2023 19:13 |
Musakka çorbası | Sarya | Çorbalar | 0 | 12 Mart 2021 18:17 |
Gaziantep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | AnqeL | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2012 00:55 |
Kabak Musakka | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2009 09:11 |