27 Aralık 2009, 02:40 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Baklalı Semizotu Gerekli Malzeme: 1 kg semizotu Yarım kg taze iç bakla 1,5 çay bardağı zeytinyağı 3 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy domates 1 çay bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, zeytinyağında pembeleşene dek kavrulur. Üzerine önce bakla sonra iri doğranmış semizotu yerleştirilir. Daha sonra tuz ve yıkanmış pirinç serpilir. En son rende domates konur. Karıştırmadan kısık ateşe yerleştirilir. Kapağını açmadan yarım saat pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak sofraya getirilir. | |
|
Etiketler |
baklali, baklalı, semizotu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İç Baklalı Pilav Tarifi | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 12 Haziran 2013 15:55 |
İç Baklalı Enginar | N999 | Yemek Tarifleri | 0 | 03 Şubat 2012 19:18 |
Semizotu - Semizotu Nedir - Semizotu Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 18:26 |
Baklalı Yaprak Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:35 |
Zeytinyağlı Baklalı Kereviz | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:59 |