01 Mayıs 2010, 15:28 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Patlıcan Paçası Patlıcan Paçası Malzemeler, 3 adet orta boy patlıcan 6 adet orta boy domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 2 diş sarımsak Yarım yemek kaşığı sirke Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın. Patlıcanların acısını almak ve kararmasını önlemek için limonlu ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda patlıcanları sudan çıkarıp süzün. Yayvan ve derin bir tencereye patlıcanları dizin. Domates ve sarımsağın kabuklarını soyun. Mutfak robotuna; domates, sarımsak, sirke, tuz, zeytinyağı ve toz şekeri alın. Tüm malzemeler püre haline gelene kadar mutfak robotunda çekin. Domatesli sosu patlıcanların üzerine dökün. Orta dereceli ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Dilerseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun | |
|
Etiketler |
paçası, patlıcan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antep Mutfagı:Et Paçası | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 13:01 |
Tavuklu irmik paçası | Sim | Çorbalar | 0 | 20 Temmuz 2013 15:39 |
Rumeli Paçası | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 24 Şubat 2012 21:33 |
Maşko tavuk paçası | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 16:29 |
Sucuklu Patates Paçası | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 12 Nisan 2009 17:42 |