![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Yumurtalı Çiriş Kavurması Malzeme Listesi 2.5 Su B. İrmik 1.5 Su B. Toz Şeker 1.5 Su B. Süt 1 Portakal 1 Çay B. Sıvıyağ 2 Çorba K. Tereyağı 100 Gr. Çikolata Üzeri İçin: Dondurma Hazırlanışı: Tencerenin içerisine sıvıyağını döküyoruz. Üzerine irmiği ilave edip kavuruyoruz. Kavrulan irmiklerin üzerine tereyağını da koyup biraz daha kavuruyoruz. Portakal kabuklarını rendeleyip suyunu sıkıyoruz. İrmiklerin üzerine şekeri döküp karıştırıyoruz. Sütü, portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini ve çikolataları da ilave edip suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte irmiği pişiriyoruz. Piştikten sonra ocağın altını kapatıp sıcağı ile demlenmeye bırakıyoruz. Demlendikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Helvayı servis tabağına alıp kenarlarına kesilmiş portakalları koyuyoruz. Üzerine dondurmasını da koyup servis ediyoruz. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
çiriş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çiriş Otu Kavurması Tarifi | Sarya | Organik Yemek Tarifleri | 1 | 11 Mayıs 2022 17:31 |
Yumurtalı Rezene Kavurması | Burce | Yumurta Yemekleri | 0 | 08 Haziran 2014 16:17 |
Yumurtalı ve Yoğurtlu Fasulye Kavurması | oneofgirl | Yumurta Yemekleri | 0 | 07 Ağustos 2013 17:07 |
Yumurtalı pazı kavurması (aydın) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:23 |
Yumurtalı Pırasa Kavurması | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 18:30 |