IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Ağustos 2009, 23:36   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkler için söylenenler




Türkler için söylenenler


"İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması.
Bu iki meziyetin yanında hem erkeği hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır.
İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte bu
meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir
ama mağlup edilemezler."

Napoleon Boneparte - Fransız imparator


" Türklerden bahsediyorum...
Düşmanlarına saldırırken amansız bir kasırgaya, korkunç bir denize ve insafsız bir yıldırıma benzeyen Türk ; dost yanında ve silahsız bir düşman karşısında bir seher
yelidir, berrak bir göldür. Gönül açan bu yeli yıldırma, göz kamaştıran bu gölü coşkun bir denize çevirmek tabiatı da inciten bir gaflet olur."

Tasso - İtalyan şair


" Bütün milletler arasında en namuslu ve dostluk kurmada tereddüt edilmeyecek olan yalnızca Türkler dir. Henüz yabancı tesiri altında kalmamış bir köye gidecek olursanız; gerçek misafir perverliğin ne demek olduğunu orada görüp öğrenirsiniz."

William Martin


" Irk ve millet olarak Türkler, bence geniş imparatorluklar içinde yaşayan kavimlerin en asili ve başta gelenidir. Dini sosyal ve örfi faziletleri, tarafsız kimseler için birer taktir ve hayranlık akynağıdır."

Lamartine - Fransız yazar, şair ve devlet adamı


" Poltavada esir oluyordum. Bu benim için bir ölümdü, kurtuldum. Buğ nehri önünde tehlike daha kuvvetli olarak belirdi. Önümde su , arkamda düşman, tepemde cehennemler püsküren güneş... Su beni boğmak, düşman parçalamak, güneş eritmek istiyordu. Yine kurtuldum. Fakat bugün esirim Türkler 'in esiriyim. Demirin ateşin suyun bana yapamadığını onlar yaptılar, esir ettiler. Yalnız ayağımda zincir yol, zindanda da değilim istediğimi yapıyorum. Fakat bu defa da şefkatin, asaletin, nezaketin esiriyim. Türkler beni işte bu elmas bağa sardılar. Bu kadar ali cenap,bu kadar asil, bu kadar nazik bir milletin arasında hür yaşamak, bilsen nekadar tatlı."

Demirbaş Şarl - İsveç Kralı ( Ruslardan kaçarak Osmanlıya sığınmıştır.)


" Türkler ölmeyi biliyorlar, hemde iyi biliyorlar. Bende ölmeyi bilen bir milletin yenilmeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim. Burda hiç yoktan ordular kurmak ve onalrı ölüme sürüklemek mümkün. Bu imkanlardan bol bol faydalanıyorum. Fakat meydana getirdiğim orduları sendeleten bir engel var : Türkler 'in yaşayan hatıraları! Üç dört yüzyıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler şimdide silinmez hatıralarıyla her teşebbüsü sendeletiyorlar. Hemen her yürekte bu korkuyu seziyorum. Demek ki yalnız Türkleri değil onların tarihin de yenmek lazım. Bu durumda ben, Türkler in düzinelerce milleti idare etmelerindeki sırrı da anlıyorum. Onlar milletleri bir kere yeniyor fakat kazantıkları zaferleri ruhlara ve nesillere nakşedebiliyorlar.

M. Montecuccoli - Avusturyalı Komutan


" Seceat ve cesaret bakımından Türkler den üstün , büyük hedeflere ulaşmak bakımından da onlardan dirayetli hiç bir kavim yoktur. Cenab -ı Hak onları aslan sıfatında yaratmıştır.

İbn-i Hassul


" Türk, asillerin asilidir. Yapma olmayan, gösterişi bulunmayan bu pek yüce asalet ona tabiatın hediyesidir.

Pierre Lotti


" Türklerin yalnız sonsuz bir cesareti değil, iradeleri sersemleştiren bir sihirbaz zekası vardır. İşte Türk bu zekasıyla zafer kazanır. Uygarlıklar yaratır ve insanlık dünyasında en şerefli hizmeti başarır. Zaten avrupanın yarısını yüzyıllarca boyunduruk altına almak başak türlü mümkün olmazdı."

Çarnayev - Rus Komutan


" Silahlı milletin en canlı örneği Türkler dir. Bu diyar köylüsünün orak, katibinin kalem, hatta kadınlarının etek tutuşunda silaha sarılmış bir pençe kıvraklığı vardır. Türk ata biner gibi oturur, keşfe yollanan asker gibi uyanık yürür."

Moltke


" Türkler bir ırk ve millet olarak yeryüzünün en şerefli insanlarıdır."

La Martine


" Savaşın zevkini almak isteyen herkes Türklerle savaşmalıdır."

Towsend - İngiliz Komutan


" Doğulu önderler milletlerinin başından ayrılma***** her hükümetin temeli olan şu iki kanunu hakkıyla yapıyorlar: iyi yola ***ürmek ve kötülüklerden korumak. Bu asil hareket Ruslardan fazla özellikle Türkler de ortaya çıkıyor."

Auguste Comte


" Türk kadınlarının en büyük süsü Türk oluşlarıdır. Onlar süslenmek için elmas veya zümrüt takınmıyorlar. Belki o üzerlerinde taşıdıkları taşları süslemiş ve kıymetlemdirmiş oluyorlar. Çünkü her Türk kadını canlı bir inci ve paha biçilmez bir pırlantadır."

Lady Mary Wortley Montagu


" Türk ün güzel yüzünü, kuvvetli endamını, pırıltılı kostümünü, zarif tavırlarını, kibar gülüşünü, aslanca kükreyişini fırçayla göstermek mümkündür. Fakat pek güç olan Türkün özünü göstermektir. Bu öz ay ışığı gibi görünür fakat gösterilemez."

Decamps - Fransız Ressam


" Türkler yaman binicilerdir. Türkler hücumunda düşmanını bir yaprak gibi çevirip bozarlar."

Cahiz - Arap Bilgini


" Türklerin yürekleri temizdir. Onlarda batıl düşünceler, basit fikirler yoktur."

Semame İbn-i Eşreş - Arap Bilgini


" Türklerin biricik sevdikleri şey hak ve hakikattir. Hiçbir haksızlık yapmadıkları halde haksızlığa uğramışlardır."

William Pitt - İngiliz Devlet Adamı


" Türk heredottan, tevrattan çok eski yüzyılların tanıdığı bir ulustur. Sadelik içinde görkemi, sükunet içinde ihtişamı, tahakküm kabul etmeyen bir yüreklilik, alabildiğine geniş bir fetih aşkı, sonsuz bir teşebbüs kabiliyeti, bölgelere uymaktan cok kendine uydurma zevki ve alışkanlığı Türk milletinin asırlar dolduran tarihinde açıkca görülür."

Hammer - Ünlü Tarihçi

" Türkler kahramandırlar, dostlarına zarar vermezler. Yüce türk milleti tuttuğu eli bırakmaz, sözünden dönmez, iyi ve kötü yanında dostundan ayrılmaz. Böyle bir ulusla el ele vermek yeryüzünde her zorluğu yenmek için sonsuz bir güç ve yetene kazanmak demektir."

Comenius - Çek Bilgini

" Türkler muhakkaktır ki avrupa tarihinin ve yakın asya tarihinin bildiği en halis efendi millettir."

Kayzerling


" Her türk ün bakışında silahın ruha verdiği güveni görmek mümkündür.O hayata ve olaylara güvenle bakmayı öğrenmiştir."

Molkte


" Kılıcı insafsız bir beceriyle kullanan Türk'ün eli yendiği insanların yarasını sarmakata ustadır."

Lord Byron


" Türk korkmaz korkutur. Bir şey isterse onu yapmadıkça vazgeçmez. Hangi işe el atarsa başarır."

Semame İbn-i Eşreş


" Türkçeyi öğrenmek benim için büyük bir mutluluk oldu. Çünkü Türk'ü anlamak için kendisiyle tercümansız konuşmalıdır. Tercüman ışığı örten zevksiz bir perde oluyor."

Gelland - Fransız Bilgini


" Artık Türkler le savaşmam. Onlar çok cesur ve iyi insanlar."

Anreas Phitiades


" Türk toplumunda kişisel nitelik ve değer dışında hiçbir şeye önem verilmez."

Baron Büsbek


" On ulusun on yiğit adamının gücü tek bir kimsede toplansa yine bir Türk'e bedel olmaz. Türklerin en çok konuştuğu şey savaştır, zaferdir. Eğlenceleri ise attır, silahtır. Türkler'in doğrulukları ve namuslulukları ne kadar övülse yeridir."

Charles Mcfarlene


" Türk milleti ikibin yıldır profesyonel askerdir. Bütün Türkler'in mesleği askerliktir."

Donaldson

" Dünyanın hangi ordusuna sorarsanız sorun, Türk askerinin karşısında düşünmenin hiç de kolay olmadığını veya olamayacağını size söyler."

Donaldson


" Türklerle dost ol ama düşman olma."

Gianne de Michelis


" Türkler den başka dini ve vatanı uğruna can vermeye hazır asker yoktur."

Hamilton


" Türkler devlet yıkmakta ve kurmakta birinci sınıf ustadır. Ülkeleri değil kıtaları alt üst etmişler ve korkunç saldırışlar arasında sarsılması hiçte kolay olmayan egemenliklerini yaratmışlardır. Tarih Türklerden çok şey öğrendi. Onların elinden çıkma öyle eserler vardır ki uygarlık için uygarlık için birer süs olmaktadır."

Hammer


" Çanakkalede başarılı olamadık. Nasıl başarılı olabilirdik ki? Zira Türkler yuvasına girilmiş aslanın hiddetiyle, cüret ve cesaretiyle savaşıyorlardı. Böyle bir millet görmedim."

Sir Julien Corbet


" Türk gibi ölüme gülerek bakan bir eri başka hiç bir ulusta bulamazsınız. Yalnız ona iyi bir okumatan gerekir."

Mulman


" Toplumsal düzenin Türkler arasında kurmuş olduğu ilişkilerin hepsinde temiz yüreklilik ve iyi niyet hakimdir. Vatandaşların birbirlerine karşı borçlu oldukları işlemleri yapma ve yerine getirmeleri için başka ülkelerde olduğu gibi senetleşmeye yani yazılı bir belge ihtiyaçları yoktur. Çünkü onların övülmeye değer hallerinden biride verdikleri sözlere genellikle sadık kalmaları ve karşılarındakini aldatmaktan, güveni su istimal etmekten çekinmeleridir."

Monradgea D'ohsson


" Kendi uluslarına karşı bu kadar dürüst ve cömert olan Müslüman Türkler hangi meshebe bağlı olursa olsun dürüstlüğü yabancılara karşı da yapar ve yerine getirirler.Bu noktada müslümanla müslüman olmayan arasında hiç bir fark gözetmezler."

Monradgea D'ohsson


" Türklerin ruhu tekrar parlayacak ve silah kullanmak için doğan bu ulusun tarahi eski ışığını bulacaktır."

Feldmareşal Von Moltke - Alman Genel Kurmay Başkanı


" Türk'ü anlamamak için tarihe göz yummak gerekir. Haksız saldırılar ve adi iftiralar önünde Türk' ün vakur kalışı, kuşki yok ki körlerin gerçeği, eşyayı anlamadıklarını düşündüklerinden ve körlere acıdıklarındandır. Bu soylu davranış o adi iftiralara ne açık bir cevap oluyor."

Pierre Lotti


" Türk'ün ahlaki seciyesi çocukluğunda aldığı iyilik telkinleri ile değil çevrelerinde fenalık görmemek suretiyle olmuştur."

Thomas Thorsten

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Ağustos 2009, 23:46   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkler için söylenenler




Paylaşım çok değerli, bir çoğunu şimdi burada öğrendim.

Lakin şunu söylemek isterimki bu bahsedilen Türkler şu zamanda pek az demiyemde pek çokda diyemem nedenmi ? "Fuhuşun, Ahlaksızlığın yürüdüğü bir toplum bu kim olursa olsun. hangi ünlü toplum olursa olsun yok olmaya mahkumtur."
Aziz ve Mazlum olan Müslüman Türk Milletini Yüce Halık Korusun!

Paylaşım için sağol kardeşim .


Konu BaRoN tarafından (10 Ağustos 2009 Saat 23:57 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Ağustos 2009, 23:55   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkler için söylenenler




Paylaşım için teşekkürler gravity, bende birşey eklemek istiyorum.

Madem Türksün, Göster ürksün!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Ağustos 2009, 05:07   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkler için söylenenler




Güzel paylaşım, ah ahh neymiş "eski Türkler".. Atatürk'ten de bir söz yazsaydınız keşke
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Sonumuz yakın mesafe
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
soylenenler, söylenenler, turkler, tÜrkler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkler Angelina için sıraya girdi Violent Haber Arşivi 2 26 Eylül 2012 11:10
Türkler ekmek yediği için zayıf PassioN Sağlık Köşesi 0 03 Nisan 2012 21:09
Türkler interneti eğlence için kullanıyor Connesione İnternetten Para Kazanma Yolları 0 03 Mart 2012 18:15
Tarihte Türkler Hakkında Söylenenler kont_dracula Kültür ve Sanat 8 29 Mart 2006 19:42