IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Serbest Kürsü (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/)
-   -   Mülksüzler (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/693330-mulksuzler.html)

Julide 12 Mart 2016 21:58

Cevap: Mülksüzler
 
Burda anafikir "Turk insaninin iletisimle imtihani" mi... ben bu konuda turkleri yani turklerin teknoloji ile iliskilerini araplarin "yagla" olan iliskisi ile iliskilendiriyorum...(oyle bir devrildi ki cumle nasil ayaga kalkar bilmiyorum o yuzden duzeltmiyorum) yani ikiside bol bulmamali (: bu arada siz hosgeldiniz ama "dogu cephesinde degisen hicbirsey yok" gordugunuz uzre...

Run 13 Mart 2016 04:03

Cevap: Mülksüzler
 
çünkü...
sırtını bir ağaca dayayıp yüzünü güneşe çevirmek kapitalizme baş kaldırmaktır. uzanıp çimenlere bulutları seyretmek, kurulu düzene karşı en tehlikeli isyandır. herkes böyle beleşe kafa dinlerse kapitalizm çöker. otel sahiplerinin, tur operatörlerinin, garsonların, komilerin velhasıl bütün sadık ve çalışkan kölelerin üretme ve tüketme haklarının kimseye bedavaya yedirmez kapitalizm.
ve işte bu yüzden keser,
mülkiyetini birilerine devredip
gölgesini satamayacağı her ağacı..

Run 14 Mart 2016 17:27

Cevap: Mülksüzler
 
Her sabah uyandığımda hayata karışmak için özel bir çaba sarfediyorum. yüzüme taktığım maske mi gerçek, yoksa altında saklı olan ve benim “ben” demekten çekinmediğim varlık mı? her şey sahte, gerçekten nasıl güldüğümü bile hatırlamıyorum. yüzüm, gülüşüm, bakışlarım önceden tasarlanmış, dış dünyadan korunmak için bir kabuk gibi kullanıyorum onları. sesime bile dayanmam mümkün değil, var olmak istiyorum ama varlığımın bedenimde bir basamak daha yükselemeyeceğini, öne çıkamayacağını biliyorum. kendimi gerçekleştirmek yerine “gerçekmişim gibi” davranarak devam edemem. en iyisi susmak ve dinlemek, belki gerçekten dinlemeyi başarabilirsem –insanların asla yapmadığı gibi- başkalarının maskesini düşürebilirim, bir an bile olsa samimiyet ve masumiyet görmek için maskemin dilini kesebilirim. sustum artık, sadece dinliyorum, başkasını canlandırmaktan vazgeçtim, bana önce kendinizi, sonra da beni verin.

persona / ingmar bergman

Psinoza 16 Mart 2016 17:55

Cevap: Mülksüzler
 
Bir ölsek, her şey bitse, şiirler sözler şarkılar. Dört mevsim, kitaplar aşklar..
Çalışmak, dans etmek, uyumak ağlamak/gülmek, bir ölsek.
Bir ölsek devrimde olmaz adalette eşitlikte ha bir ölsek uğruna feda ettiğimiz hiçbir şey kalmaz geride, la bi ölün artık ölelim..
Amin.

Run 17 Mart 2016 05:04

Cevap: Mülksüzler
 
Bir şarkı, birkaç tesadüfün bütün bir hayatı ele geçirdiği zamanlar...
belki de hepsi bu kadardır aslında, üst yanı yoksul düşlerimiz için bir avuç oyundur hayatımıza saçılmış...
biz onları bir bir toplarken ölürüz, ölürüz, ölürüz...

Run 18 Mart 2016 02:55

Cevap: Mülksüzler
 
-düşünceler baskı altına alınarak yok edilemez . Onlar ancak dikkate alınmayarak yok edilebilir.

-şunu anlaman gerek shevek ,yalnızca haklı oldugundan emin olmak , haklı olmayı gerektirmez.

-bir hırsız yaratmak için,bir sahip yaratın; suç yaratmak istiyorsanız,yasaklar koyun.

-insanın sevmedigi bir işi yapması ahlak dışı değil mi?
-o ise çalışmıyordu kullanılıyordu.

mülksüzler -ursula k. le guin

Psinoza 19 Mart 2016 13:51

Cevap: Mülksüzler
 
Bombaların faili bu ülkenin toplumudur. Bu toplumun her bireyidir. Kurbanı olmaları da bundandır. Kafası olabildiğine karışık, ne istediğini bilmeyen, ortak değerler yaratamayan, var olan değerlerine sahip çıkamayan, bir kısmının yücelttiğini geri kalanının aşağıladığı, geçmişini doğru bilmediği için geleceğini çizemeyen, düzenli olarak kandırılan, yumurta kapıya dayanmadan çözüm üretemeyen, siyaseti halkın menfaatinden çok ideolojiler ve güç odaklarının menfaati üzerine kurulu olan, fikirleri doğru veya yanlış olarak değil bizden veya onlardan olarak değerlendiren, kurallar oluşturmayı bilmeyip oluşturulanlara uymayan, kendi kural tanımazlığına bahane olarak başkalarının kural tanımazlığını öne sürerek sürekli kaotik bir yaşam süren, son derece kötü eğitime mahkum edilen, hukuk kavramını subjektif menfaatlerinden ayıramayan, kendi yarattığı hikayelerle kendini uyutmayı seçmiş, fakir, kendi kendini devamlı olarak sabote etme çabasındaki olan bu toplum katildir! Patlayan bombalardan bir vicdan azabı duymuyorum, bu toplumun bir ferdi olmaktan utanıyorum!

Psinoza 21 Mart 2016 16:16

Cevap: Mülksüzler
 
Dünya Şiir Günü' imiş bu gün, ayrıca Newroz.
Bir dal şiir bırak buraya, newroz da kutlu olsun..


"el ele gittiğimiz bir yolda sen git gide büyürsen
benim içimde çok beklemiş, çok eski bir yer kanar"

T.Uyar

Run 07 Nisan 2016 16:55

Cevap: Mülksüzler
 
-insanlar, işleri yürütmekle, insanları yönetmek arasında çok dikkatli bir ayırım yapmalılardır.
-eğer bir şeyi bütün olarak görebilirsen, hep güzelmiş gibi görünür. gezegenler, yaşamlar... ama yakından bakıldığında bir dünya yalnızca toz ve kayadan oluşur. günden güne yaşam daha da zorlaşır, yorulursun, ritmi kaçırırsın. uzaklığı ararsın -ara vermeyi. dünyanın ne kadar güzel olduğunu görmenin yolu, onu ay gibi görmekten geçiyor. yaşamın ne kadar güzel olduğunu görmenin yolu, ölümün bakış açısından bakmaktan geçiyor.
-bütün olmak parça olmaktır; gerçek yolculuk geri dönüştür.
-mülksüzler

Run 06 Mayıs 2016 14:44

Cevap: Mülksüzler
 
Doğruyu bilmek adına deneyimi feda etmek...
Bilgi, korkak beyinlerde deneyimi öldüren bir zehir gibi yayılır, eğer sürekli bilgiye dayalı hareket etmeye önem verirsen asla özgürleşemezsin, özgürleşemezsen deneyimleyemezsin, deneyimleyemezsen değişemezsin, değişemezsen asla senleşemezsin. Ama bilgi sürekli değişir ve ancak deneyim seni güncelleyebilir


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk