IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Ekim 2010, 15:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Körlerin Hikayesi - Doğan Cüceloğlu




Dere tepe dağ taş dolaşmayı çok seven tek gözlü bi adam varmış. Yürür yürür gider gider gider yürürmüş. Birgün uzaklarda renkleri karmakarışık bi köy görmüs; alacalı bulacalı garip bi köy.
Yaklaşmış köye doğru. Yolları bir tuhaf evleri bir tuhaf insanları bir tuhafmış köyün. Köyün içine girince anlamış meseleyi. Körler köyüymüş burası.
Kadınların erkeklerin çocukların velhasıl herkesin sımsıkı kapalıymış gözleri. Gezgin tek gözlü adam karar vermiş burda yaşamaya. "hiç değilse benim tek gözüm var" diyormuş. "körler ülkesinde şaşılar kral olur derler. Ben de bunların başına geçer yaşarım"

Körlerin gözleri yokmuş ama elleri kulakları burunları çok hassasmış. Kendilerine göre kurdukları bir düzen içinde yuvarlanıp gidiyolarmış. Adam şaşkın hallerine bakıyomuş onlarin. Yürümeleri konuşmaları doğrusu başka türlüymüş.
Birgün körlerden biri ötekilerden birinin malını çalmış. Sadece tek gözlü adam görmüş bunu. Bağırarak ilan etmiş "filanca falancanın malını çaldııı"

Körler; nerden biliyosun ki demişler o kadar uzaktan duyamazsın ki? Ben duymadım gördüm demiş adam. Gözüm var benim görüyorum... Körler göz diye görmek diye birşey bilmiyolarmış. Uzun zaman içinde çoktan unutmuşlar bu hissi.
Ne demek görmek demişler. Nasıl görüyosun yani duyulmayacak mesafeden anlayabiliyo musun ne olup bittigini? Anlıyorum tabi demiş adam. İnanmayız imtihan edeceğiz seni demişler.
Adamı almış uzakta bi yere dikmişler. Tecrübeleriyle eminlermiş ki o uzaklıktan hiçbişey duyulamaz. Anlat bakalım demişler biz şimdi ne yapıyoruz?
Adam anlatmış: oturuyorsunuz kalkıyosunuz koşuyosunuz yemek yiyosunuz şu şunu yaptı bu bunu yaptı falan... Derken körler bi evin içine girmişler bağırmışlar. "hadi anlatsana..."içeri girdiniz göremiyorum ki demiş adam.
ne olmuş yani içeri girdiysek elli santim fark var anlat hadi anlat demişler. Arada duvar var ama demiş adam göremiyorum... Körler sen atıyosun demişler. Deminki tesadüftü bak şimdi bilemiyosun...
-Çıkın dışarı söliyim demiş adam. Bu kadar mesafeden duyduktan sonra ha içerisi ha dışarısı demiş körler. "Ama ben duymuyorum ben görüyorum " diyormuş adam. Oyle sey olmaz demisler. Sende bi sorun var. Saçmalıyosun acayip şeyler sölüyosun. Hekime muayene ettireceğiz seni.

Adamı yaka paça hekime getirmişler.Hekim de kör tabi. Elleriyle yoklamaya başlamış. Adamın açık olan gözünü kastederek "Buldum" demiş sorun burda...
Saçmalaması bundan dolayı diyormuş şimdi düzeltirim ben onu... Körler ülkesinde kral olmak isteyen gezgin zor kurtarmış kendini onların elinden.

Sözün Özü: KÖRLER GÖRENLERİ ANLAYAMAZLAR. SAÇMALIYOR SANIRLAR VE ONU DA DÜZELTİP KENDİLERİNE BENZETMEK İÇİN GÖZLERİNİ ÇIKARMAYA UĞRAŞIRLAR

Doğan cüceloğlu - İçimizdeki Biz'den alıntıdır...

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cüceloğlu, hikayesi, körlerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İçimizdeki Biz - Doğan Cüceloğlu Zen Kitap Tanıtımları 0 19 Haziran 2013 12:21
Üç Önemli Soru - Doğan Cüceloğlu Afrodit Makaleler 0 02 Eylül 2012 22:18
Özdeğer - Doğan Cüceloğlu Ezgi Kişisel Gelişim 0 08 Kasım 2011 16:34
Duyarsızlaşma - Doğan Cüceloğlu Ezgi Kişisel Gelişim 0 08 Kasım 2011 16:13
İnsan Onuru - Doğan Cüceloğlu Ezgi Kişisel Gelişim 0 08 Kasım 2011 16:09