IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2010, 14:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adalet Peşinde (2009) Law Abiding Citizen - (1 Ocak 2010)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Vizyon tarihi:
01 Ocak 2010

Oyuncular:
Gerard Butler (Clyde Shelton), Michael Gambon, Leslie Bibb (Sarah Lowell), Jamie Foxx (Nick Rice), Viola Davis (Mayor of Philadelphia), Bruce McGill (Jonas Cantrell), Josh Stewart (Rupert Ames), Regina Hall (Kelly Rice), Colm Meaney (Detective Dunnigan), Christian Stolte (Clarence Darby), Michael Kelly, Gregory Itzin (Warden Iger (rumoured)), Annie Corley (Judge Burch), Michael Irby (Det. Garza), Richard Portnow (Bill Reynolds), Brooke Stacy Mills (Clyde''s Wife), Dan Bittner (Sereno), Ksenia Hulayev (Clyde''s Daughter), Damien Colletti (Officer Bruno), Emerald-Angel Young (Denise Rice), Ryan Woodle (TAC Cop), Brian Distance (Nick''s security detail), Evan Hart (Collins), Reno Laquintano (Dwight Dixon), Ruben Fischman (Prison Administrator), Chetan Dave (Administrator Powell), Eddie Noone (Hero Police Officer Cimino)

Ekip:
F. Gary Gray (Yönetmen), Kurt Wimmer (Senaryo), Brian Tyler (Müzik), Jonathan Sela (Görüntü yönetmeni)

Puan:

8.4 / 10
Filmin puanı sinema.com kullanıcılarının oylarıyla belirlenmiştir.

Konu:
“The Italian Job/İtalyan İşi”nin yönetmeni Gray, “Law Abiding Citizen/Adalet Peşinde”de ölümle sonuçlanan bir ev soygunu sonrasında sağ kalan kişinin sevdiklerinin intikamını almak için sınır tanımayışını işlerken, kör adaleti de sarsıcı bir şekilde mercek altına yatırıyor. Clyde Shelton (Gerard Butler) evine yapılan bir soygun girişimi sırasında eşini ve kızını kaybeden dürüst bir aile babasıdır. Katiller yakalandığında, davaya Philadelphia’da başarılı bir savcı olan Nick Rice (Jamie Foxx) atanır. Nick, zanlılardan birine, suç ortağının aleyhinde ifade vermesine karşılık hafif bir ceza önerir.

Aradan on yıl geçer. Hafif cezayla kurtulmuş olan katil ölü bulunur ve Clyde Shelton soğukkanlılıkla suçu işlediğini itiraf eder. Sonra Nick’e bir ültimatom verir: Nick kusurlu adalet sistemini düzeltmediği takdirde, Shelton’ın eşinin ve karısının cinayet davasında yer alan kilit isimler ölecektir.

Çok geçmeden, Shelton tehditlerini yerine getirmeye başlar ve hapisteki hücresinden ne öngörülmesi ne de önlenmesi mümkün olan görkemli ve acımasız bir dizi suikast organize eder. Philadelphia’nın önde gelen isimleri Shelton tarafından birer birer öldürülürken, yetkililer bu terör dalgasına son veremedikleri için şehirde korku hüküm sürmeye başlar. Cinayetleri durdurabilecek tek kişi Nick’tir. Bunu başarabilmek için de, en ufak bir yanlış adımın bile ölüm anlamına geldiği yırtıcı bir oyunda bu dahi psikopatı zekaca alt etmek zorundadır. Ailesi de Shelton’ın hedefi olan Nick, kendini ölümcül bir rakiple zamana karşı yarışır bulur, ama görünüşe göre rakibi her zaman bir adım öndedir.

“Law Abiding Citizen/Adalet Peşinde”nin başrollerini Oscar® ödüllü Jamie Foxx (“Ray”), Gerard Butler (“300”), Bruce McGill (“Obsessed”), Colm Meaney (“The Commitments”), Leslie Bibb (“Iron Man”), Michael Irby (“The Unit”), Regina Hall (“Scary Movie”) ve Viola Davis (“Doubt”) paylaşıyor. F. Gary Gray’in (“The Italian Job”, “Be Cool”) yönettiği filmin senaryosu Kurt Wimmer’a (“Street Kings”) ait. “Law Abiding Citizen/Adalet Peşinde”nin yapımcılığını Lucas Foster (“Mr. & Mrs. Smith”), Gerard Butler, Alan Siegel, Mark Gill (“The Rebound”), Kurt Wimmer ve Robert Katz (“The Rebound”), ortak yapımcılığını Jeff G. Waxman (“Before the Devil Knows You’re Dead”), yönetici yapımcılığını ise Michael Goguen (“The Rebound”) ve Neil Sacker (“The Illusionist”) üstlendi. Filmde görüntü yönetimi Jonathan Sela (“Powder Blue”), yapım tasarımı Alex Hajdu (“W.”), kostümler ise Jeffrey Kurland’in (“Collateral”) imzasını taşıyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


__________________
Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1, 2009, 2010, abiding, adalet, citizen, law, ocak, pesinde, peşinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Prenses ve Kurbağa (2009) The Princess and The Frog - (22 Ocak 2010) AngeLus Sinema Dünyası 0 24 Ocak 2010 17:14
Morganlar Nerede ? (2009) Did You Hear About the Morgans? - (22 Ocak 2010) AngeLus Sinema Dünyası 0 24 Ocak 2010 17:14
Ejder Kapanı (2009) - (22 Ocak 2010) AngeLus Sinema Dünyası 0 24 Ocak 2010 17:13
Aşkım (2009) Chéri - (1 Ocak 2010) AngeLus Sinema Dünyası 0 06 Ocak 2010 14:47
Aşka Ruhunu Kat (2009) Soul Kitchen - (1 Ocak 2010) AngeLus Sinema Dünyası 0 06 Ocak 2010 14:42