IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2011, 19:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Stalingrad çatışması 69 yıl sonra canlandırıldı




Stalingrad çatışması 69 yıl sonra
canlandırıldı

22.11.2011 - 18:00
MOSKOVA / CHA
İkinci Dünya Savaşı'nın dönüm noktası sayılan Stalingrad çatışması, 69 yıl aradan sonra tekrar canlandırıldı. 19 Kasım 1942'de Sovyet Ordusu, Nazi birliklerine yönelik karşı atak başlatarak altı ay içinde Alman ordusunu bozguna uğratmıştı. Sabah saatlerinde Volgograd kent çevresinde düzenlenen çatışmaların canlandırılması sahnesine yaklaşık 200 kişi katıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İkinci Dünya Savaşı'nın dönüm noktası sayılan Stalingrad çatışması, 69 yıl aradan sonra tekrar canlandırıldı. 19 Kasım 1942'de Sovyet Ordusu, Nazi birliklerine yönelik karşı atak başlatarak altı ay içinde Alman ordusunu bozguna uğratmıştı.

Sabah saatlerinde Volgograd (Stalingrad'ın bugünkü adı) kent çevresinde düzenlenen çatışmaların canlandırılması sahnesine yaklaşık 200 kişi katıldı. Ülkenin bir çok yerinde gelen 'Savaş Tarihi Kulübü' üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen canlandırma, gerçek çatışmayı aratmadı. Yurtsever ve Arama Merkezi Başkanı Mihail Kudinov, "Bugün Volgograd kent sakinleri mermi ve bomba seslerini duydu" ifadelerini kullandı.
Sahnede eski Sovyet ve Nazi tankları ve başka savaş araçları da yer aldı. Sovyet ve Nazi formalı askerler çatışmada savaşırken, Almanların bozguna uğraması anı canlandırıldı. Almanları esir alan Sovyet askerlerinin "Ura!" sesleri ise dikkat çekti. Katılımcı Aleksandr Yefitsenko, "Burada savaşı, çatışmayı gördüm. Ama şimdi düşünüyorum, vatanımız o zamanlar nelere tanık olmuş" dedi.

1942 yılında Nazi lideri Adolf Hitler, başta Azerbaycan olmak üzere Kafkasya petrol kaynaklarını ve SSCB'nin Volga nehri kıyısı sanayisini kontrol altına almak için 6. Ordusu'nu Stalingrad bölgesine sevketti. Çatışmalar 17 Eylül 1942'de başlarken, Sovyet ordusu 19 Kasım'da karşı atağa geçti. Alman birliklerini kuşatmaya alan Sovyet ordusu, 2 Şubat 1943'de başta Nazi mareşalı Friedrich Paulus olmak üzere yaklaşık 300 bin Alman askeri esir aldı. Stalingrad çatışması, Almanların İkinci Dünya Savaşı'nda yenilmeye başladığı tarih sayılıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
69, canlandırıldı, çatışması, sonra, stalingrad, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık