IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2011, 13:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SHGM Sayın Bilal EKŞİ'nin 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Mesajı




Bilindiği üzere, 7 Aralık 1944 yılında Chicago Anlaşması ile kurulan ve ülkemizin de kurucu üyesi olduğu ICAO, kuruluşunun 50. yılı olan 1994 yılında aldığı bir genel kurul kararıyla 7 Aralık'ı Dünya Sivil Havacılık Günü olarak ilan etmiştir.

Sivil havacılığın emin ve düzenli bir şekilde yürütülmesi için uluslararası kuralları belirleyen ICAO, her yıl olduğu gibi bu yıl da bir tema belirleyerek üyelerine duyurmuştur. Bu yılki temamız "Küresel Düzeyde Sürdürülebilir Hava Taşımacılığı için Yardımlaşma ve İşbirliği"

Özellikle bu yıl, ICAO'nun havacılıkta işbirliğine vurgu yapan bu temayı benimsemesi ve ICAO'nun Konsey Başkanı'nın Dünya Sivil Havacılık Günü'nde ülkemizi ziyaret ediyor olması dolayısı ile Türk sivil havacılığı çok daha büyük bir coşkuyu hak ediyor.

Geçtiğimiz sene 190 üye ülkenin katılımı ile Kanada'da düzenlenen ICAO 37. Genel Kurul Toplantısı'nda, Türkiye'nin sivil havacılıkta yürüttüğü Bölgesel İşbirliği Projesi "küresel havacılık sisteminin gelişimine hizmet eden sürdürülebilir çok yönlü bir proje" olarak diğer üye ülkelere örnek gösterilmiştir. ICAO'nun bu yıl belirlemiş olduğu tema ise bu kapsamda ülkemiz için son derece gurur verici bir gelişme olmuştur.

Türk sivil havacılık sektöründeki gelişmelerin yanısıra bölgesel düzeyde yapılan işbirlikleri ve uluslararası havacılık örgütleri nezdinde yürütülen aktif çalışmalar neticesinde ülkemiz küresel havacılık sistemine sağladığı katkı ile de tüm dikkatleri üzerine çekmektedir.

ICAO Konsey Başkanı Roberto Kobeh GONZALEZ'in Teşkilatın 67. Kuruluş Yıldönümü'nde Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM'ın konuğu olarak ülkemizi ziyaret ediyor olması da bu bakımından büyük önem taşımaktadır.

Sivil havacılık sektörünün özel sektöre açılması ve Bölgesel Havacılık Politikası'nın hayata geçirilmesi konusunda ortaya koyduğu kararlılık ve güçlü irade ile bizlere yol gösteren ve desteğini esirgemeyen Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM'a öncelikle çok teşekkür etmek istiyorum.

Uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması amacıyla büyük bir özveri ile çalışan başta Genel Müdürlüğümüzün değerli personeli olmak üzere, havacılığımızın ulusal ve uluslararası alanda gelişmesinde katkı sağlayan tüm sivil havacılık çalışanlarının ve havacılığımızın bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesin Sivil Havacılık Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum..,




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
7, aralık, bilal, dünya, ekşinin, ekŞİnin, günü, havacılık, mesajı, sayın, shgm, sivil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
7 Aralık Dünya Sivil havacılık günü Chelt Sivil havacılık 0 08 Aralık 2011 13:16
ICAO Başkanı, Dünya Sivil Havacılık Günü Dolayısı ile Türkiye'ye Geliyor Chelt Sivil havacılık 0 02 Aralık 2011 19:03
1 Aralık Dünya Aıds Günü System Sağlık Köşesi 1 01 Aralık 2011 16:03
7 Aralık Sivil Havacılık Günü Chelt Sivil havacılık 0 08 Aralık 2010 21:38