IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Eylül 2013, 01:11   #1
Estela
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Caron Sos




Tuz
1 fincan sirke
1 çay kasigi tarhun
5 çorba kasigi tereyagi
5 dal maydanoz
4 yumurta sarisi
1 sogan
2 domates
1 tane biber

Sogani çok ince dograyin. Tane biberi ezin, eleyin ve tozlarini baska bir yerde kullanmak için ayirin (tozla beraber piserse, sos çok aci olur). Sirke, sogan, kiyilmis tarhun ve biberi küçük bir tencerede, hafif ateste sirke tadi kalmayana kadar pisirin. Maydanozu temizleyin ve incecik kiyin. Tereyagini yakmamaya özen göstererek eritin ve köpügü ile dibine çöken tortusunu alip ilik bir yerde tutun.
Yumurta çirpma kabina, yumurta sarilarini koyun ve daha önce hazirladiginiz malzemelerle karistirin. Üç çorba kasigi su ilave edin ve biraz çirpin. Genisçe bir kaba iki parmak su doldurup atese koyun ve bunun içine yumurtali kabi oturtun. Alltaki suyun sicakligi sonucu; yumurta sarilari krem haline gelene kadar çirparak pisirin. Yumurta kabini ocaktan alin ve ilik tereyagini yumurta sarisina karistirmak suretiyle az az yedirin. Kabugunu soyup çekirdeklerini çikardiginiz ve ince dograyip pisirdiginiz domatese (domates ezmesi) tuz ilave edin, servise kadar, ilik bir yerde saklayin. Bu sosu bütün izgara etlerin yaninda servis edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
caron, sos


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Caron Sos YapraK Soslar 0 22 Mart 2009 16:06