Sütlü Terbiye MalzemelerMutfak Zorluk 1Süre 5 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 1 Adet yumurtanın sarısı 1 Su bardağı süt Hazırlanışı Yumurta sarısını porselen bir kaseye kırın. Kaşıkla karıştırarak ezin, sonra içine 1 su bardağı sütü ilave edip tekrardan karıştırın (mümkünse önceden kaynatılmış soğutulmuş süt kullanın). Çorbanın suyuyla hafif ılıklaştırıp kaynayan çorbanın içine katın. Karıştırılarak bir taşım kaynatıp ateşten alın. NOT : Yumurtalı sütü ekledikten sonra çok kaynatmayın, yoksa koyduğunuz karışım kesilebilir ve bu da çorbanın hem görüntüsünü hem de lezzetini bozar. Süt pastörize ise önceden kaynatmanıza gerek yok.