IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2020, 09:03   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elon Musk'ın Tweeti Tesla'ya 14 Milyar Dolar Kaybettirdi




Dünyanın en zengin insanlarından bir tanesi olan Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, attığı bir tweet sebebiyle Tesla’nın bir servet kaybetmesine neden oldu. Musk’ın tweeti sonrası Tesla, 14 milyar dolar değer kaybetti.
Son günlerde karantina uygulamasıyla ilgili attığı tweetler sebebiyle eleştiri oklarını üstüne çeken Elon Musk, dünyanın en zengin insanlarından bir tanesi konumunda bulunuyor. Forbes’un gerçek zamanlı milyarderler listesine göre Musk’ın Tesla ve SpaceX’ten toplamda 36,6 milyar dolarlık net serveti bulunuyor. Bu servet, Musk’ı dünyanın en zengin 23. insanı yapıyor.

Büyük gücün büyük sorumluluk getirmesi gibi büyük servetlere sahip olmak da büyük dikkatler gerektiriyor. Twitter’da 33,5 milyon takipçisi olan Musk, attığı bir tweet sebebiyle CEO’su olduğu Tesla’nın bir servet kaybetmesine sebep oldu.

“Tesla’nın hisse senedi fiyatı çok yüksek”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Elektrikli otomobiller üreten Tesla, borsada tarihinin en büyük düşüşlerinden bir tanesini yaşadı. Şirketin CEO’su Elon Musk’ın attığı bir tweet, şirketin piyasa değerinin 14 milyar dolar (98 milyar TL) düşmesine sebep oldu.

Elon Musk, resmi Twitter hesabından attığı tweette “Bence Tesla’nın hisse senedi fiyatı çok yüksek” dedi. Ünlü iş insanı, Wall Street Journal’dan gelen tweetin şaka olup olmadığı sorusuna ise ‘hayır’ yanıtını verdi. Musk, daha sonra attığı bir tweette ise “Kız arkadaşım bana çok kızgın” dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu senenin başlarında oldukça hızlı bir şekilde değer kazanan Tesla’nın piyasa değerinin düşmesi Elon Musk’ın kişisel servetinin de azalmasına sebep oldu. Elon Musk’ın Forbest’ta yer alan profiline göre net serveti 2,8 milyar dolar azaldı.

Musk’ın paylaşımı sebebiyle yaşanan düşüş sonrası ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı merakla bekleniyor. Musk, 2018 yılında yine Tesla ile ilgili attığı bir tweet sebebiyle 20 milyon dolar para cezasına çarptırılmış ve ayrıca Tesla Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı bırakmak zorunda kalmıştı.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
elon musk'ın tweeti tesla'ya 14 milyar dolar kaybettirdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Microsoft’tan Elon Musk’ın yapay zeka şirketine 1 milyar dolar yatırım Allecra Teknoloji Dünyasından Son Haberler 1 23 Temmuz 2019 11:06
Elon Musk’ın ‘2 Yıla Geliyor’ Dediği Direksiyonsuz Tesla BLueMooN Otomobil Haberleri 2 24 Nisan 2019 11:45
Elon Musk, Tesla Model 3'teki Kameranın Sırrını Açıkladı BLueMooN Otomobil Haberleri 0 06 Nisan 2019 22:34
Elon Musk'ın Uzaya Yolladığı Tesla Roadster Mars'a Ulaştı BLueMooN Teknoloji Dünyasından Son Haberler 3 06 Kasım 2018 17:15
NASA, Elon Musk'ın uzaya Tesla göndermesine tepkili oMeN Teknoloji Dünyasından Son Haberler 0 04 Mart 2018 14:45