IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2013, 14:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
35. Vodafone İstanbul Maratonu sona erdi




35. Vodafone İstanbul Maratonu sona erdi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nun erkekler ayağı sona erdi. Maratonu, 'Elit Erkekler' klasmanında Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, 'Elit Kadınlar' klasmanında Kenyalı Rebessa Kangogo Chesur birinci oldu.

35. Vodafone İstanbul Maratonu'nu 6 göğüs numarasıyla Kenya asıllı Fransız Abraham Kiprotich 2.12.30'luk derecesiyle kazandı ve 50 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.

İlk 3'te iki Türk atlet
35. Vodafone İstanbul Maratonu kapsamında koşulan Elit Kadınlar yarışı da tamamlandı. Yarışı 119 göğüs numarasıyla Kenyalı Rebessa Kangogo Chesur 2.29.07'lik derecesiyle 1. olarak tamamladı.

Vodafone İstanbul Maratonu Elit Kadınlar'da 2.29.31'lik derecesiyle Elvan Abeylegesse 2. sırada yer alırken, bir diğer Türk atlet Sultan Haydar ise 2.29.44'lük derecesiyle 3. sırada kendine yer buldu.

"Rekor için üzgünüm"
35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda erkeklerde birinci olan Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, kazandığı için çok mutlu, parkur rekoru kıramadığı için ise üzgün olduğunu söyledi.

Kiprotich, yarışın hemen ardından yayıncı kuruluş TRT'ye yaptığı açıklamada, uzun zamandır İstanbul Maratonu'na hazırlandığını ifade ederek, "Kazandığım için çok mutluyum ama üzgün olduğum bir nokta var; yarış rekorunu kıramadım." dedi.

Gelecek yıl da bu maratona katılmak istediğini kaydeden Kiprotich, "Organizasyon komitesi beni önümüzdeki yıl da bu yarışa davet ederse, hedefim, hem unvanımı korumak hem de parkur rekorunu kırmak." diye konuştu.

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı.
Start öncesinde bu yıl ilk kez İstiklal Marşı okunurken, Topbaş, yaptığı konuşmada tüm katılımcılara başarılar diledi. Topbaş, büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade ederek, "Bugün farklı bir başlangıç yaptık. İstiklal Marşı ile yarışa başladık. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum" dedi.

Elvan: İyi derece çıkardım

35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Elit Kadınlar Kategorisi'nde 2. gelen milli atlet Elvan Abeylegesse, iyi bir derece çıkardığını söyledi.

Maratonun ardından açıklamalarda bulunan Abeylegesse, çok mutlu olduğunu belirterek, "Çok çalıştım, iyi rakipler vardı. Buna rağmen çok güzel bir yarış ve iyi bir derece çıkardım. Hedefim iyi koşmak ve yarışı tamamlamaktı. 2 saat 30 dakikanın altında koştum." ifadelerini kullandı.

35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda kadınlar kategorisinde 2.29.05'lik derecesiyle Kenyalı atlet Rebessa Kangogo Chesir birinci, Elvan Abeylegess, 2.29.30'luk derecesiyle ikinci ve yine Türk atlet Sultan Haydar, 2.29.40'lık derecesiyle 3. oldu. Atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaştı. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya indi. Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'teki At Meydanı'nda sona erdi.

Tüm koşular aynı anda başladı
Bu arada, 10 ve 15 Kilometre Koşularının da maratonla birlikte başladı.

Daha önce Sultanahmet Meydanı'ndan tamamlanan bu koşular, bu yıl Eminönü'ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde sona erecek.

15 Kilometre Koşusu'nda köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek koşucular, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e vardı. Yarışmacılar, Unkapanı Köprüsü'nün altından devam ederek Balat'ta bulunan Rum Kilisesi'nden sonra, Yusuf Şücaattin Anbari Camisi önünden yapılacak dönüşle birlikte maraton güzergahından ayrıldı. Sahilden devam eden yarış, Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde tamamlandı.

10 Kilometre Koşusu'nda ise köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inen atletler, yeniden yapımı için inşaatı süren BJK İnönü Stadı, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde koşuyu bitirdi.

Fotomaç

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
35, erdi, maratonu, sona, vodafone, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vodafone Widget yarışması sona erdi! Slipknot Vodafone 0 01 Mayıs 2010 14:53
35 yıllık aşk İstanbul'da sona erdi Angel Haber Arşivi 0 10 Kasım 2008 17:18