IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2010, 14:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vodafone Widget yarışması sona erdi!




Vodafone Türkiye’nin, mobil internet deneyimini kolaylaştıran ürünü Webşın Opera Mini’nin 5.0 sürümü için 18 yaşını dolduran herkese açık olarak düzenlediği fırsatlarla dolu Widget Geliştirme Yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği Kocaeli Üniversitesi’nden Gürel Yıldız, ikinciliği Osmangazi Üniversitesi’nden Bektaş Mesut Şıvgın, üçüncülüğü Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Talha Erdemli aldı.

Transfer edilen verinin boyutunu %90′a kadar küçültülerek, cep telefonundan web sayfalarına erişimi hızlandıran ve internette gezinmek için kullanımı en kolay tarayıcı niteliğini taşıyan WEBŞIN Opera Mini üzerinde çalışacak Widget’ları geliştiren gençler başta Vodafone Türkiye’de staj olmak üzere çeşitli ödüllerin sahibi oldu.

4 Mart’ta başlayan yarışma WEBŞIN Opera Mini’nin yeni versiyonunda kullanılmak üzere geliştirilen çok sayıda Widget’ın farklı kriterler ışığında değerlendirildiği zorlu bir mücadeleye sahne oldu. Widget geliştirme yarışmasına Türkiye genelinde 75 farklı üniversiteden başvuru geldi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dereceye girenlere hediye ve fırsat yağmuru

Vodafone’un genç yazılımcıları teknolojik yenilikçilik teşvik etmek, yeni fikirleri desteklemek ve hayata geçirme fırsatı sunmak için düzenlediği yarışmada, ilk üçe giren gençlere Vodafone Türkiye’de staj imkanı sağlandı. Bunun yanı sıra finale kalan ilk 10 Widget’ı geliştiren tüm yarışmacılara Acer dizüstü bilgisayar, kısa listeye kalan diğer 10 Widget’ı geliştiren yarışmacılara ise Nokia N97 akıllı telefon hediye edildi. Yazılım becerilerini sergilemek ve sektörel alanda kendilerini göstermek isteyen gençlerin geliştirdikleri Widget’lar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresi üzerinden yarıştı.

Ön değerlendirme sonrasında bilişim ve iletişim dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı jüri üyeleri tarafından belirlenen Widget’lar arasında üçüncü olan Döviz adlı Widget anlık döviz bilgilerini cep telefonunuza taşırken, ikinci sırayı alan Sine Seans Widget’ı ise Türkiye çapında tüm sinema salonlarındaki film ve seans bilgilerini cep telefonuna ışınlıyor. Birinciliği kazanan Gürel Yıldız’ın geliştirdiği Wordilator isimli Widget’ı ise İngilizce kelime dağarcığını geliştirmek isteyenlere yardımcı oluyor.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erdi, sona, vodafone, widget, yarışması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MGK toplantısı sona erdi Desmont Haber Arşivi 0 26 Şubat 2015 22:33
35. Vodafone İstanbul Maratonu sona erdi Violent Spor Haberleri 0 17 Kasım 2013 14:05
LYS sona erdi... Dilara Haber Arşivi 1 19 Haziran 2010 18:55