IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2024, 13:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kravat Tatlısı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kravat Tatlısı
Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 silme çay kaşığı tuz
Bir fiske kabartma tozu
3 su bardağı un (Unun çeşidine göre miktar değişebilir)
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Yarım küçük limon
Açmak için: Nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
Kızartmak için: Sıvıyağ
Arasına koymak için: Ceviz





Karakuş veya Kravat Tatlısı Nasıl Yapılır?
Önce şerbeti hazırlayın. Şeker su ve limonu bir tencereye alıp, kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika kadar kaynatın. Soğumaya bırakın.
Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Ben unumu pazardan aldım. Tam buğday unuydu ve özü azdı. Bu yüzden un miktarları fark edebilir.
Hamuru 6 bezeye ayırın. Çok daha ince açabilirim derseniz, 7 ye, daha kalın açarım derseniz 5 e de bölebilirsiniz.
Bezeleri 20 dakika kadar dinlendirin.
Bezelerin altına ve üstüne nişasta serperek açabildiğiniz kadar ince açın. Hamur gerçekten çok kolay açılıyor. Tahtam küçük geldiği için daha fazla büyütemedim. Yoksa çok daha ince açılırdı.
Açtığınız yufkayı oklavanın yardımıyla 4-5 parmak genişliğinde katlayın. Katlar akordion gibi olacak. Ya da, hani kağıttan yelpaze yaparken bir öne, bir arkaya katlardık ya; işte öyle katlar yapacağız.
Yarısına kadar katlayınca, takriben 3 cm aralıklarla ceviz dizip kalan yufkayı da cevizin üzerine aynı şekilde katlayın.
Cevizlerin aralarında kalan boşlukları iki parmağınızla sıktırın.
Sıktırdığınız yerleri bıçakla kesin.Kestikten sonra uç kısımlarını yeniden iki parmağınızla sıktırıp hafifçe ortaya doğru büzün ki, orta kısım daha tombul görünsün.Tatlıları kızgın yağa atın ve ve ocağın altını kısın. her iki tarafını da nar gibi kızartın. Kızarmış tatlıları 5 dakika bekletip daha sonra soğuk şerbete atın. Arkalı, önlü şerbete bulayın ve şerbetin içinde fazla bekletmeden alın.Eğer isterseniz, tatlınızı fırında da kızartabilirsiniz. Fakat her iki şekilde de aynı oranda yağ çekiyor. Fırında olan, klasik baklava türü tatlıların lezzetinde olurken, yağda kızartılan çok daha farklı ve güzel bir lezzette oluyor.
Yufkaları çok ince açamasanız bile, kızarınca gayet gevrek ve lezzetinden ödün vermeyen bir tatlı elde edeceksiniz.
Afiyet olsun

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Leziz bir Süryani tatlısı: Harire tatlısı Fragile Yemek Tarifleri 1 07 Ocak 2022 10:40
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi Tanem Tatlılar 0 01 Şubat 2019 02:55
Kravat Bağlama Çeşitleri, Kravat Bağlama Resimli Anlatım, Kravat Nasıl Bağlanır ? Violent Ah Erkekler 0 16 Haziran 2012 20:36
2010/2011 - Kravat'ta Moda + Kravat modelleri.. Sevda Ah Erkekler 0 01 Aralık 2010 09:14
Kravat Murat Fıkra 1 17 Aralık 2008 22:43