![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Narenciyeli Taş Kadayıf Narenciyeli Taş Kadayıf için Malzemeler 200 g un 50 g irmik 1 paket (10 g) kuru maya 1 paket (5 g) karbonat 1 çay kaşığı şeker 1 tutam tuz 200 ml su (Ilık) 200 ml süt (Ilık) 1 adet portakal kabuğu rendesi İç harcı için 150 g ceviz 1-2 çay kaşığı tarçın 2-3 yemek kaşığı narenciye reçeli suyu Şerbeti için 150 g toz şeker 200 ml su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı portakal, lime ve limon kabuğu rendesi karışımı Krem şanti için 200 g soğuk krema 1-2 kaşık pudra şekeri 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı portakal, lime, limon kabuğu rendesi karışımı Süslemek için Taze çırpılmış krem şanti İnce dilimlenmiş narenciye reçeli Narenciye çiçeği veya nane Narenciyeli Taş Kadayıf Nasıl Yapılır Taş kadayıf hamuru için ılık su ile sütü bir kaba alarak maya, şeker ve tuzu ilave ederek çırpın. Daha sonra irmik, karbonat ve unu ekleyerek 1-3 dakika süreyle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Üzerini streç filmle kapatarak 30-40 dakika süreyle mayalanmaya bırakın. Yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın ve hamurdan kepçe ile tavaya dökün. Tavayı çevirerek hafifçe yayın ve üzeri göz göz olana kadar 1-2 dakika pişirin. Kadayıfların sadece tek tarafını pişirin ve tavadan alın. Taş kadayıfları kızartmak için derin bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın ve delikli çukur bir kepçe yardımıyla kadayıfın pişmiş tarafı dışarıda kalacak şekilde tencereye oturtun ve kızgın yağda içi renk alacak şekilde kızartın. İç harç için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyu ve karışık meyve rendesini ilave ederek soğumaya bırakın. Krema, şeker ve vanilyayıbir kaseye alarak 3-4 dakika süreyle mikserle çırpın ve karışık narenciye kabuğu rendesini ilave ederek kullanıma kadar buzdolabında tutun. Kızaran küçük kap şeklindeki kadayıflara şerbet gezdirdikten sonra az bir miktar krem şanti koyun ve cevizli karışımı ilave edin. Servis tabağına isteğe göre düz veya ters olarak koyun. Ters koyduysanız üzerine tekrar soğuk narenciyeli şerbeti gezdirin. Son olarak krem şanti ile narenciye reçel dilimi koyun. Renk ve koku için narenciye çiçeği veya taze nane ekledikten sonra servis edin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baharat Soslu ve Narenciyeli Tavuk | YaRen | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Mayıs 2019 16:18 |
Taş Kadayıf | Zeytin | Tatlılar | 7 | 24 Nisan 2019 22:27 |
Narenciyeli su | Seyra | Diyet Tarifleri | 0 | 08 Ekim 2014 17:33 |
Gül Kadayıf | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:44 |
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti | Liaaa | Tatlılar | 0 | 28 Şubat 2012 13:29 |