IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05 Mart 2025, 13:51   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Narenciyeli Taş Kadayıf




Narenciyeli Taş Kadayıf için Malzemeler
200 g un
50 g irmik
1 paket (10 g) kuru maya
1 paket (5 g) karbonat
1 çay kaşığı şeker
1 tutam tuz
200 ml su (Ilık)
200 ml süt (Ilık)
1 adet portakal kabuğu rendesi


İç harcı için
150 g ceviz
1-2 çay kaşığı tarçın
2-3 yemek kaşığı narenciye reçeli suyu


Şerbeti için
150 g toz şeker
200 ml su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı portakal, lime ve limon kabuğu rendesi karışımı


Krem şanti için
200 g soğuk krema
1-2 kaşık pudra şekeri
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı portakal, lime, limon kabuğu rendesi karışımı


Süslemek için
Taze çırpılmış krem şanti
İnce dilimlenmiş narenciye reçeli
Narenciye çiçeği veya nane


Narenciyeli Taş Kadayıf Nasıl Yapılır
Taş kadayıf hamuru için ılık su ile sütü bir kaba alarak maya, şeker ve tuzu ilave ederek çırpın.
Daha sonra irmik, karbonat ve unu ekleyerek 1-3 dakika süreyle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Üzerini streç filmle kapatarak 30-40 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
Yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın ve hamurdan kepçe ile tavaya dökün. Tavayı çevirerek hafifçe yayın ve üzeri göz göz olana kadar 1-2 dakika pişirin. Kadayıfların sadece tek tarafını pişirin ve tavadan alın.
Taş kadayıfları kızartmak için derin bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın ve delikli çukur bir kepçe yardımıyla kadayıfın pişmiş tarafı dışarıda kalacak şekilde tencereye oturtun ve kızgın yağda içi renk alacak şekilde kızartın.
İç harç için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyu ve karışık meyve rendesini ilave ederek soğumaya bırakın.
Krema, şeker ve vanilyayıbir kaseye alarak 3-4 dakika süreyle mikserle çırpın ve karışık narenciye kabuğu rendesini ilave ederek kullanıma kadar buzdolabında tutun.
Kızaran küçük kap şeklindeki kadayıflara şerbet gezdirdikten sonra az bir miktar krem şanti koyun ve cevizli karışımı ilave edin. Servis tabağına isteğe göre düz veya ters olarak koyun.
Ters koyduysanız üzerine tekrar soğuk narenciyeli şerbeti gezdirin. Son olarak krem şanti ile narenciye reçel dilimi koyun. Renk ve koku için narenciye çiçeği veya taze nane ekledikten sonra servis edin.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Baharat Soslu ve Narenciyeli Tavuk YaRen Tavuk Yemekleri 0 28 Mayıs 2019 16:18
Taş Kadayıf Zeytin Tatlılar 7 24 Nisan 2019 22:27
Narenciyeli su Seyra Diyet Tarifleri 0 08 Ekim 2014 17:33
Gül Kadayıf Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:44
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti Liaaa Tatlılar 0 28 Şubat 2012 13:29