28 Eylül 2009, 02:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kalbura Bastı Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1/2 Su Bardağı Süt, 200 gr Margarin, 4 Su Bardağı Un, 1 Paket Kabartma Tozu, 3 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi. Şurup İçin:4 Su Bardağı Su, 1 Kg Toz Şeker, 1/2 Limon Suyu. Yemeğin Tarifi Şekeri su ile kaynatın.Tencereyi ocaktan alıp,limon suyunu sıkın.Soğumaya bırakın.Bir kapta süt ve şekeri çırpın.Un ve kabartma tozu da ekleyip,yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Üzerine nemli bir bez örtüp,15-20 dk dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle hafifçe açın.Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastırarak yerleştirin.Ortasına dövülmüş ceviz koyun.Hamurun kenarlarını bir diğerinin üzerine dikkatlice kapayın.Böylece dış yüzeyde desen oluşacaktır. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin.Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.Bikaç dk daha fırında tutun. | |
|
Etiketler |
basti, bastı, kalbura, tatlisi, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şıllık Tatlısı - Şıllık Tatlısı Tarifi | Liaaa | Tatlılar | 1 | 09 Ağustos 2012 13:52 |
PKK Köy Bastı | cLaS | Haber Arşivi | 0 | 07 Temmuz 2012 10:35 |
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 08 Mart 2012 15:41 |
Tekirdağ'ı su bastı | LeyLa | Haber Arşivi | 0 | 22 Eylül 2011 18:41 |