09 Kasım 2009, 11:12 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kalburabastı MALZEMELER: 1 çay bardağı mısırözü yağı1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı süt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un İçi için; İri çekilmiş ceviz 1 çay kaşığı tarçın Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1-2 damla limon suyu HAZIRLANIŞI: 2 su bardağı su ile 2 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başlayınca 1-2 damla limon sıkın. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Derin bir kaba bütün malzemeleri koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde biraz açtıktan sonra rendenin üzerine koyun ve elinizle bastırarak açın. Hamurun ortasına tarçınla karıştırdığınız cevizden koyun. Her iki ucunu birbirinin üzerine getirerek kapatın. Katlanan kısım altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 1-2 dakika bekletin. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
Etiketler |
kalburabasti, kalburabastı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |