13 Ocak 2012, 07:04 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çiçek Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çiçek Tatlısı • 125 gr tereyağı veya margarin • 1 su bardağı dövülmüş ceviz, • nişasta Şerbet İçin • 2 su bardağı şeker • 1.5 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 Şeker ve suyu kaynatın, inmesine yakın limonun suyunu ekleyip, soğutun. 2 Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın. Azar azar un ilavesi ile yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. 3 Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın. Nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın. Ortasından büzerek fiyonk şekli verin. Diğer kenarını da büzerek ortada birleştirip, çiçek şekli verin. Bohça gibi bir kenarını ortasına kapatıp, ortaya bir kaşık dövülmüş ceviz koyup, diğer uçları çapraz olarak üst üste getirin. 4 Yağlanmış tepsiye ek yerleri alta gelecek şekilde dizin. Tereyağını eritip üzerine gezdirin. 5 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. 6 Soğuttuğunuz şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Dövülmüş fındık, fıstık veya hindistan cevizi serpip servis yapın. Alıntı | |
|
Etiketler |
cicek, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Renk, Renk Çiçek Resimleri - Süper Çiçek Arşivi- (Resim) | Sevda | Bahçe Bakımı ve Çiçekler | 0 | 01 Mart 2011 20:43 |
gül tatlısı | KraLiSHE | Tatlılar | 0 | 13 Nisan 2009 18:55 |
Şam İşi Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 12 Nisan 2009 18:15 |