24 Şubat 2012, 17:37 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Nefis Künefe Tarifi Nefis Künefe Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 paket ince tel kadayıf Yarım paket tereyağ (250 gr) 300 gr tuzsuz peynir (Hatay peyniri) Antep fıstığı 3,5 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazılanışı Şerbet yapımı için su ve şeker bir tencere içerisinde karıştırılır. Şerbet şekerlenmesin diye içerisine limon suyu eklenir ve kaynatılır. Ilıması için bir kenara bırakılır. Yuvarlak bir tepsi tereyağı ile yağlanır. Tel kadayıfın yarısı tepsinin altına arada boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Peynir küçük küçük parçalanıp üzerine serpilir. Üzerine tekrar boşluk kalmayacak şekilde kalan kadayıf yerleştirilir. Ocağın üzerinde kadayıfın altı kızarana kadar pişirilir. Sonra tatlı alt üst edilerek kızarmayan yüzeyde pişirilirmiş olur. Şerbet üzerine dökülerek çekene kadar beklenir. Zaten künefenin peyniri erimiş olacağı için bıçak yardımıyla çizgiler çekilerek antep fıstığı ile süslenir. Hemen servis yapılmayacaksa pişirmeyin. Pişmiş künefe en fazla bir gün bekletilir. Zaten peynirin erimesi gerektiği için yenileceği zaman pişirilmesi en doğru olanıdır. Afiyet olsun alıntıdır | |
|
Etiketler |
künefe, nefis, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Nefis Terbiyesi | KarakıZ | Genel İslami Konular | 0 | 03 Eylül 2011 17:19 |
Gençte Nefis | Kalemzede | İslamiyet | 0 | 25 Temmuz 2011 13:27 |
Çocukta Nefis | Kalemzede | İslamiyet | 0 | 25 Temmuz 2011 13:25 |
Nefis, Bir Düşman mı? | Kalemzede | İslamiyet | 0 | 25 Temmuz 2011 13:25 |
Nefis Ejderhası | Kalemzede | İslamiyet | 0 | 24 Temmuz 2011 12:54 |