24 Şubat 2012, 21:26 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Şaraplı Tarçınlı Armut Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Armutları soyun, boyuna ikiye kesin ve çekirdek yataklarını oyarak çıkarın. Mandalina kabuğunu ince kibrit gibi doğrayın. Bütün malzemeyi ufak bir tencereye koyun ve yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Eğer bu süre zarfında sosu koyulaşmazsa, armutları bir kenara alın ve ateşi açarak sosunun iyice şurup kıvamına gelmesini sağlayın. Ateşten alarak soğumaya bırakın. Armutlar soğuyunca ince dilimleyerek yelpaze gibi açın. Üzerine de koyulaşan sosu dökün. Servis yaparken dondurma, hatta tarçını bol olduğu için kazandibi lezzetli dondurma ile servis yapabilirsiniz. Dondurma yerine soğuk süt kremasını biraz tarçın ile çırparak yanına verebilirsiniz. | |
|
Etiketler |
armut, tarçınlı, şaraplı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tarçınlı yıldız kurabiye (eskişehir) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:40 |
Tarçınlı Limon Çorbası! | Dilara | Çorbalar | 0 | 23 Nisan 2010 13:33 |
Tarçınlı Minik Çörekler | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:24 |
Tarçınlı Yağsız Revani | YapraK | Tatlılar | 0 | 28 Eylül 2009 02:24 |
Şaraplı Mantarlı Tavuk | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 23 Mart 2009 02:59 |