08 Mayıs 2012, 20:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Böğürtlen Soslu Armut Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri 2 armut 1 yemek kaşığı limon suyu 1 çubuk tarçın Sosu için 250 gr böğürtlen 1.5 çay bardağı toz şeker 2 tatlı kaşığı buğday nişastası Hazırlanışı Armutları ikiye bölüp ortasındaki çekirdekli bölümleri çıkarın. 2 yemek kaşığı limon suyunu üzerlerine paylaştırın. Tencerenin ortasına yemek tabağını ters çevirerek yerleştirin. üzerine armutları dizin. Tencerenin kenarından armutların hizasına gelmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Armutların yanına tarçın çubuğu yerleştirip kısık ateşte yaklaşık 25-35 dakika (armutlar yumuşayıncaya kadar) buharda pişirin. Pişme sırasında su azalırsa sıcak su ilave edin. Sos için böğürtleni sos tenceresine alın. Şeker ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. üzerine çok az suda erittiğiniz nişastayı ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Armutların üzerine gezdirip servis yapın. Böğürtlen soslu armut artık hazır, afiyet olsun | |
|
Etiketler |
armut, böğürtlen, soslu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zindelik için böğürtlen yiyin..! | System | Sağlık Köşesi | 0 | 26 Eylül 2011 22:22 |
Böğürtlen ararken zengin oldular | Spammer | Haber Arşivi | 0 | 14 Temmuz 2009 02:18 |
Her Gün Bir Avuç Böğürtlen Yiyin | Kralice | Sağlık Köşesi | 0 | 12 Haziran 2008 13:54 |