IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2012, 12:00   #1
Çevrimdışı
Büzme Baklava





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
3 silme su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Bir fiske tuz
Üzeri için: 1.5 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışık, içine koymak için: iri ceviz parçaları

Arası için nişasta

Yapılışı:

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru 12 bezeye ayırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.Her bezeyi tek tek, nişasta serperek açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız yufkayı artı şeklinde dörde bölün.Her parçayı sivri ucundan geniş tarafına doğru büzerek toparlayın.Kalan iki uç kısmı birleştirin.Büzülen kısma ceviz koyup, kalan kısmı üzerine kapatın.Ters olarak tepsiye yerleştirin.Elinizle çıkıntılı yerleri düzeltinÜzerine yağı ılık olarak dökün ve 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Baklava soğukken, ılık şerbeti üzerine dökün.
NOT: Eğer şerbeti üzerine sıcak dökerseniz, tatlı hamurlaşacaktır.

Alıntı:

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
3 silme su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Bir fiske tuz
Üzeri için: 1.5 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışık, içine koymak için: iri ceviz parçaları

Arası için nişasta

Yapılışı:

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru 12 bezeye ayırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.Her bezeyi tek tek, nişasta serperek açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız yufkayı artı şeklinde dörde bölün.Her parçayı sivri ucundan geniş tarafına doğru büzerek toparlayın.Kalan iki uç kısmı birleştirin.Büzülen kısma ceviz koyup, kalan kısmı üzerine kapatın.Ters olarak tepsiye yerleştirin.Elinizle çıkıntılı yerleri düzeltinÜzerine yağı ılık olarak dökün ve 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Baklava soğukken, ılık şerbeti üzerine dökün.
NOT: Eğer şerbeti üzerine sıcak dökerseniz, tatlı hamurlaşacaktır.

Alıntı:
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
baklava, büzme

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vişneli Baklava N999 Tatlılar 0 16 Mayıs 2012 00:01
Matris Baklava aSi C ve C++ 0 24 Şubat 2012 22:16
Burma baklava Nur Tatlılar 9 15 Aralık 2010 11:00