30 Ekim 2012, 12:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Büzme Baklava Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 adet yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak) 1 yemek kaşığı sirke yarım çay kaşığı tuz 3 silme su bardağı un Yarım paket kabartma tozu Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su Çeyrek limon suyu Bir fiske tuz Üzeri için: 1.5 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışık, içine koymak için: iri ceviz parçaları Arası için nişasta Yapılışı: Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru 12 bezeye ayırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.Her bezeyi tek tek, nişasta serperek açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız yufkayı artı şeklinde dörde bölün.Her parçayı sivri ucundan geniş tarafına doğru büzerek toparlayın.Kalan iki uç kısmı birleştirin.Büzülen kısma ceviz koyup, kalan kısmı üzerine kapatın.Ters olarak tepsiye yerleştirin.Elinizle çıkıntılı yerleri düzeltinÜzerine yağı ılık olarak dökün ve 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Baklava soğukken, ılık şerbeti üzerine dökün. NOT: Eğer şerbeti üzerine sıcak dökerseniz, tatlı hamurlaşacaktır. Alıntı: | |
|
Etiketler |
baklava, büzme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Vişneli Baklava | N999 | Tatlılar | 0 | 16 Mayıs 2012 00:01 |
Matris Baklava | aSi | C ve C++ | 0 | 24 Şubat 2012 22:16 |
Burma baklava | Nur | Tatlılar | 9 | 15 Aralık 2010 11:00 |