IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2012, 05:44   #1
Çevrimdışı
Keşkül




Keşkül


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

4 su bardağı süt


Keşkül


1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı toz badem
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı hindistan cevizi


1. Sütü tencereye koyup şekeri ve toz bademi ilave edin. Orta teşte şeker eriyene kadar kadar ısıtın. Bir kasede pirinç unu ve nişastayı yarım bardak suyla ezerek sulandırın. Yavaş yavaş kaynamakta olan süte ilave ederken bir yandan da sütü karıştırın.

2. Devamlı karıştırmak suretiyle muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve tatlıyı kaselere paylaştırın. Üzerini bir tutam toz badem veya hindistan ceviz ile süsleyip soğuk servis yapın.


Alıntı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Keşkül

Malzemesi


1 Litre süt,

250 gr. toz şeker,
2 yumurta sarısı,
1 paket vanilya,
50 gr. mısır nişastası,
50 gr. kıyılmış badem veya fındık,

Hazırlanışı


Tüm malzemeleri karıştırılıp orta ateşte karıştırarak pişirin koyulaşınca ateşten indirin. Kaselare doldurup içine attığımız badem ve fındıktan bir miktarını üzerine serpip süsleyiniz. Soğumaya bırakın. Afiyet Olsun.


Alıntı

Keşkül


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

4 su bardağı süt


Keşkül


1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı toz badem
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı hindistan cevizi


1. Sütü tencereye koyup şekeri ve toz bademi ilave edin. Orta teşte şeker eriyene kadar kadar ısıtın. Bir kasede pirinç unu ve nişastayı yarım bardak suyla ezerek sulandırın. Yavaş yavaş kaynamakta olan süte ilave ederken bir yandan da sütü karıştırın.

2. Devamlı karıştırmak suretiyle muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve tatlıyı kaselere paylaştırın. Üzerini bir tutam toz badem veya hindistan ceviz ile süsleyip soğuk servis yapın.


Alıntı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Keşkül

Malzemesi


1 Litre süt,

250 gr. toz şeker,
2 yumurta sarısı,
1 paket vanilya,
50 gr. mısır nişastası,
50 gr. kıyılmış badem veya fındık,

Hazırlanışı


Tüm malzemeleri karıştırılıp orta ateşte karıştırarak pişirin koyulaşınca ateşten indirin. Kaselare doldurup içine attığımız badem ve fındıktan bir miktarını üzerine serpip süsleyiniz. Soğumaya bırakın. Afiyet Olsun.


Alıntı

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
keşkül

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Osmanlı usulü keşkül Violent Tatlılar 0 21 Haziran 2012 16:18
Bademli Keşkül Tarifi Sevda Tatlılar 0 13 Kasım 2011 06:40